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The question is whether the existing articles of incorporation should 
be amended or a new Relief Association formed under the paid fire de­
partment. 

Under Section 5129 of the Revised Codes of Montana of 1935, con­
firmed members of fire departments and of volunteer departments recog­
nized by the city council may be members of a relief association. If Miles 
City has no volunteer department and its present relief association 
organization does not provide for payments to other than volunteers, it 
follows pensions cannot be properly made under the present system. 

As a matter of fact, if the articles of incorporation of the Miles City 
Fire Department Relief Association provide only for membership for 
volunteer firemen, as is the case with respect to benefits, then it is pos­
sible the relief association has no members at all. In the case of State 
ex re\. Casey v. Brewer, 107 Mont. 550, 557, 88 Pac. (2nd) 49, the Mon­
tana Supreme Court held a member of a volunteer association abolished 
by the city government could no longer qualify as a member of the relief 
association. Accordingly, if the Miles City Volunteer Fire Department 
has been abolished, as your letter indicates, and the membership of the 
Relief Association is limited to members of said volunteer department, 
then there are now no members of the said Relief Association, if the 
present articles of incorporation do not also provide for paid firemen as 
members. 

It is my opinion that, when and if a volunteer fire department is 
abolished and replaced by a paid department alone, the articles of incor­
poration should be amended to provide only for paid firemen as members 
and as recipients of benefits; or a new relief association should be created 
providing for membership, consisting of the members of the paid de­
partment, and for payment of benefits with respect to such members. 
If the existing Relief Association's membership consisted only of volun­
teers, it seems necessary· to create a new corporation, since it may be at 
least doubtful whether the old Relief Association, organized under the 
volunteer department only, has any legal existence after the voluntter de­
partment has been abolished and replaced with a paid department. 

Sincerely yours, 

JOHN W. BONNER 
Attorney General 

No. 334 

COUNTIES-BRIDGES-COUNTY PROPERTY, sale of 

Held: County may transfer materials in obsolete bridge to federal gov­
ernment without sale as required by Section 4465.9, Revised Codes 
of Montana, 1935, in consideration of new bridge to be constructed 
by federal government outside of confines of the county, which 
new bridge will proportionately benefit inhabitants of transferring 
county. 

Mr. Wilbur P. Werner 
County Attorney 
Glacier County 
Cut Bank, Montana 

Dear Mr. Werner: 

January 5, 1942. 

You submit the following facts, pointing out the analogy of the factual 
situation you present to that contained in Opinion No. 252, Volume 19, 
Opinions of the Attorney General: 
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"Many years ago a bridge was constructed by Glacier County 
over the Two Medicine River just outside of Glacier Park, Montana. 
It is on what is now designated as Number 2 Highway. As you 
probably know, during the past year and a half there has been a new 
bridge constructed across the Two Medicine River just above the 
old bridge and, as a consequence, the old bridge is now of no use 
or value in its present location. The Road Department of the Black­
feet Indian Reservation has now offered to take this bridge from 
Glacier County and use it as a bridge across the Two Medicine River 
several miles below its present location. 

"The facts as so far given are similar to the situation in Big Horn 
County. The difference arises in this point and that is that the place 
where the bridge is to be located by the Road Department of the 
Blackfeet Indian Reservation is outside of Glacier County and within 
the boundaries of Pondera County about one mile. It is however 
within the confines of the Blackfeet Indian Reservation and the bridge 
location will be on trust patent land or tribal land. 

"Notwithstanding the fact that this bridge is placed in a county 
adjoining Glacier County, the construction of it there by the Indian 
Department will be of great value to Glacier County for the reason 
that it will provide for Glacier County and Cut Bank a direct route 
from the irrigated country northwest of Valier in Pondera County to 
our County. The roads leading to the bridge from either direction 
are Indian Department Roads and not County Roads." 

You request a ruling as to the proposed transfer and specifically desire 
to know wh~ther the transaction is covered by Section 4465.9 of the Re­
vised Codes of Montana, 1935, pertaining to sale of county property. 

As I view it, two factors are involved here which were not present in 
the former opinion. First, from additional facts submitted in your letter, 
the bridge appears to have a salvage value of from $300 to $400. Secondly, 
the bridge-in its new location-will not be within the confines of your 
county. 

As I pointed out in the previous opinion, the county is now holding 
the bridge in its proprietary capacity, as distinct from its governmental 
capacity, with the attendant danger that might result in a case similar to 
that of Jacoby v. Chouteau County, 112 Mont. 70, 112 Pac. (2nd) 1068. 
Good business practice dictates some prompt disposition of this unused 
and now obsolete structure. 

The whole question may be disposed of by reference to Section 4465.3 
of the Revised Codes of Montana, 1935, which provides: 

"The board of county commissioners has jurisdiction and power 
under such limitations and restrictions as are prescribed by law: 

"To layout, maintain, control and manage public highways, ferries 
and bridges, within the county, and levy such tax therefor as required 
by iaw; provided, however, that they may in the exercise of a sound 
discretion, jointly with oher counties, layout, maintain, control, man­
age and improve public highways, ferries and bridges in adjacent 
counties, wholly or in such part as may be agreed upon between the 
boards of county commissioners of the counties concerned, and levy 
taxes therefor as provided by law; and where joint highway or bridge 
construction projects are contemplated or necessary and the coopera­
tion of another county, or other counties, or the state or federal gov­
ernment, or either or both, is desired for the construction of such 
projects they may enter into agreement for adjusted annual contri­
butions over not to exceed six years, toward the cost of such projects, 
and they shall be authorized to place the same in their budget and 
levy taxes therefor as according to law." 

From the foregoing it appears bridges may be constructed in adjacent 
counties. The legislative intent is thereby indicated. Where contributions 
made by the county are not disproportionate to the benefits received by 
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the inhabitants of the county, the power may be exercised. In the instant 
case we have a county desiring to aid and benefit its inhabitants by the 
transfer of materials contained in an obsolete and unused bridge to the 
federal government which will build a new, usable and convenient struc­
ture. Thus both additional questions raised by your inquiry are answered. 
The bridge is not required to be located within the confines of the county. 
The salvage value, if it is not adversely disproportionate to the benefits 
received, will constitute the county contribution and eliminate the neces­
sity of a tax levy. For the reasons pointed out in Opinion No. 252, Vol­
ume 19, Report and Official Opinions of the Attorney General, no sale is 
involved and none. is required . 

. I conclude the proposed transfer may be made. An appropriate agree­
ment may be entered into between the county and the federal govern­
mnt incorporating the proposal. 

Sincerely yours, 

No. 335 

JOHN W. BONNER 
Attorney General 

P.UBLIC WELFARE - MARRIAGE - MINORS -ANNUL­
MENT-CHILDREN-CHILD WELFARE SERVICES 

Held: 1. In this state males under the age of 18 years and females under 
the age of 16 years may not legally marry regardless of the 
consent of parents, and marriage contrary to this provision may 
be annulled. 

2. Clerks of Court may not issue marriage licenses when one of 
the parties to the proposed marriage is a male under the age of 
18 or a female under the age of 16. 

3. Clerks of Court may, in their discretion, require information 
under oath with respect to age of applicant for marriage license. 

4. Marriage of children does not remove them from the jurisdic­
tion or supervision of the Department of Public Welfare. 

5. Each individual case involving married children should be han­
dled according to the facts involved therein. 

Mr. J. B. Convery, State Administrator 
Department of Public Welfare of 
The State of Montana 
Helena, Montana 
Attention: Mr. John Coey, Director 

Child Welfare Services 

Dear Mr. Convery: 

You have pointed out a number of child marriages have occurred in 
this state recently and request the opinion of this office whether the State 
Department of Public Welfare, through its Division of Child Welfare 
Services has any responsibility with respect to such marriages and, if so, 
what pr~cedure should be followed with respect to such responsibility. 

In your letter requesting the opinion you refer to Sections 5695 and 
5712 of the Revised Codes of Montana, 1935, which, respectively, define 
marriage and provide that if either party is a minor no marriage "license 
shall be granted without the written consent of the father, if living; if not, 
then of the mother of such minor child or of the guardian or person under 
whose care and government such minor may be." 
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