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in lands acquired at tax sale, we know 
of no statute which authorizes the 
county to go further than the assign­
ment of the certificate of tax sale, by 
assigning its rights acquired under the 
application for a tax deed. In the ab­
sence of such statutory authority we 
do not think the county has such power. 
If the county should assign the cer­
tificate of tax sale after application 
for tax deed has been made; it should 
withdraw its application for tax deed 
or dismiss the action. 

When an individual makes applica­
tion for a tax deed he must pay all 
taxes, penalty and interest accumulated 
at the time of such application, while 
a county is not required to do this. 
See Sec. 2231, R. C. M., 1935, as amend­
ed by Chapter 54, Laws of 1937; also 
our opinion dated March 27, 1940, to 
County Attorney Kronmiller, a copy 
of which is enclosed. Moreover, if the 
county should assign any rights ac­
quired under its application for tax 
deed, such procedure might be preju­
dicial to the rights of the owner who 
has the right to rely upon the notice 
given to him by the county and the 
right to repurchase after tax deed has 
issued to the county, while the property 
is advertised for sale. \Ve do not think 
the county should be a party to such 
procedure which might adversely affect 
the owner. 

Opinion No. 223. 

Cooperative Associations-Corpora­
tions-By-Laws, Amendment of. 

HELD: The stockholders of a co­
operative association may delegate to 
its Board of Directors the power to 
alter or amend its by-laws. 

April 10, 1940. 

Honorable Sam W. Mitchell 
Secretary of State 
State Capitol 
Helena, 1\·lontana 

Dear Sir: 

You have asked if a cooperative asso­
ciation may delegate the power to 
amend its by-laws to its board of di­
rectors. 

Section 6380, R. C. M., 1935, defines 
the officers of a cooperative association 
and further provides: "All by-laws 
shall be adopted by the stockholders 
of the association." 

The word "adopt" means "to take 
or receive as one's own (esp. what is 
not so naturally); to select and take 
or approve; as to adopt the view or 
policy of another; these resolutions 
were adopted." (Webster's New Inter­
national Dictionary, 2d Ed. 1938). In 
Schreyer v. Turner Flouring Mills 
(Ore.) 43 Pac. 719, 720, the Court used 
similar language; "adopt means to take 
and receive as one's own that with 
reference to which there existed no 
prior relation, either colorable or other­
wise." Thus we say a person "adopts" 
a child when he takes and receives a 
stranger to his blood into his own 
family and formally accepts it as his 
own; or a person adopts a contract 
when not having been previously bound 
by the terms thereof he makes it his' 
own. Synonyms for the word "adopt" 
bear out this definition; adopt is used 
as accept or ratify. 

The word "amend" means "to alter 
(as a will or resolution) formally by 
some addition, taking away or modifi­
cation" (Webster's New International 
Dictionary, 2nd Ed. 1938). An "amend­
ment" presupposes a change in some­
thing existing (Cooke v. Myers, 86 
Mont. 423, 425.) It is synonymous 
with correct, reform or rectify and 
means a change or modification for 
the better. (State v. City Commission 
of St. Angelo (Tex.), 101 S. W. 2, 
360, 361). "There must be something 
to amend." (Sharman v. Huot, 20 
Mont. 555, 559; Durland v. Prickett, 
98 Mont. 399, 411.) 

When by-laws are "adopted" they are 
accepted and received by the coopera­
tive association upon its first organiza­
tion. No by-laws were ever in exis­
tence, and in adopting by-laws the 
directors or stockholders make them 
their own. When by-laws are "amend­
ed" it means that by-laws that have 
previously been adopted are altered, 
changed, or rectified. Adoption refers 
to the incorporation procedure, amend­
ment to the changes needed as a result 
of experience, changing conditions or 
growth. 

This is the position taken by the 
legislature with respect to corporations. 
By-laws must be "adopted" within one 
month after the articles of incorpora­
tion are filed (Section 5930, R. C. M., 
1935). But Section 5932, R. C. M., 1935, 
provides for the "amendment" of "all 
by-laws adopted." 
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It is my opinion that Section 6380, 
in referring to the adoption of by-laws, 
means only that at the first organiza­
tion of the company by-laws must be 
adopted by the stockholders. 

The law relating to cooperative as­
sociations (Chapter 38, Vol. 3, Political 
Code, R. C. M., 1935) does not con­
tain any provision for amendment of 
the by-laws of such an association. 
Therefore, in order to determine the 
method of amendment it is necessary 
to refer back to the general corporation 
law. (Section 6012, R. C. M., 1935; 
Article XV. Section 18, Constitution 
of Montana). The section of the gen­
eral corporation law governing the 
amendment of by-laws is Section 5932, 
supra. 

This section provides that by-laws 
may be amended or repealed or new 
by-laws adopted at any annual meet­
ing of the stockholders or members by 
a vote of two-thirds of the subscribed 
stock or members respectively. 

"The power to repeal and amend the 
by-laws, and adopt new by-laws, may 
by a similar vote at any such meeting 
or similar written assent, be delegated 
to the board of directors. The power 
when delegated, may be revoked, by a 
similar vote, at any regular meeting of 
the stockholders or members." 

By virtue of this section I am of the 
opinion that the members of a co­
operative association may deelgate to 
the board of directors the power to 
alter or amend the by-laws of their 
association. 

Opinion No. 224. 

Drainage Districts-District 
Commissioners. 

HELD: Citizenship is not a require­
ment of Qualification of commissioner 
of a drainage district. 

April 10, 1940. 
Mr. T. H. Burke 
Secretary, Valley Center Drain District 
Billings, Montana 

Dear Mr. Burke: 

You have submitted the following 
question: 

"Is it necessary that a commis­
sioner of a drainage district be a 
citizen of the United States?" 

It is our opinion that citizenship is 
not one of the required qualifications of 
a drainage district commissioner for 
the following reasons: 

Our drainage law was enacted origi­
nally under Chapter 106, Laws of 1905, 
wherein the matter of drainage was 
left entirely with the county commis­
sioners, with authority that they should 
appoint a drain commissioner. It was 
just county-wide. Under Chapter 146, 
Laws of 1909, we find that provision 
was made for the organization of 
drainage districts which might com­
prise land in one or more than one 
county. This district then was divided 
into three subdivisions, for each of 
which subdivisions a drain commis­
sioner was appointed. The qualifica­
tions of such commissioner were that 
he be the owner of land within the 
district and must be a resident of the 
county in which the division of the 
district, or some portion thereof for 
which the commissioner was elected, is 
situated. This act provided that the 
commissioners should qualify in the 
same manner as justices of the peace, 
which might lead one to believe that 
citizenship was a requirement, since a 
justice of the peace must qualify as a 
citizen. (Section 8865, R. C. M .. 1935.) 
Under Chapter 129, Laws of 1921, the 
law was again revamped and as far as 
pertinent to the question submitted, 
Section 16 thereof reads: 

"* * * the court * * * shall appoint 
three suitable, competent persons as 
commissioners, * * *. If the district 
is situated in two or more counties, 
not more than two of said commis­
sioners shall reside in anyone of 
said counties * * *." 
And again under Section 1 of Chap­

ter 50. Laws of 1925 (7280, R. C. M., 
1935), we have the said section 
amended to read as follows: 

"* * * *the court * * * shall appoint 
three suitable and competent per­
SO~lS * * * and each person so ap­
pomted a commissioner must be an 
actual land owner and resident of the 
county or counties in the division 
for which he is appointed * * *." 

Nowhere during the entire legislative 
action upon the subject do we find 
citizenship as a requirement to the 
Qualification of a commissioner of the 
drainage district other than the pro-
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