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OPINIONS OF THE ATTORNEY GENERAL

Opinion No. 215.

Counties—Highways—Bridges—
Budget—Transfers—Road Fund
—Bridge Fund.

HELD: The budget act does not au-
thorize a transfer of moneys from a
road fund to a bridge fund. (Not ap-
plicable to Section 4631, relating to
transfers of surplus moneys.)

December 26, 1935.

Mr. X7 AF Planlr

Couw
Shelpy, mMmontana

On your visit here a few days ago
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you informed me substantially that
the bridge formerly known as the
Johnson Bridge, crossing the Marias
River south of Shelby, has been re-
placed by a new bridge and has heen
dismantled; that the county commis-
sioners may desire to move the old
bridge to a new location and that
there is no appropriation for the pur-
pose in the bridge fund of the county
although the road fund has money in
it which could be spared to do the
work. We discussed the provisions of
the first paragraph of Section 5 of
Chapter 148, Session Laws of 1929,
and also the provisions of Section 6
of said chapter. An opinion rendered
by Attorney General Foot (Volume
14, Opinions of the Attorney General,
pp- 310 and 311) contains a state-
ment to the effect that Section 5
above mentioned authorizes a trans-
fer of an appropriation from one fund
to another in certain cases.

The proviso in question reads as
follows: “Transfers between the gen-
eral classes provided in Section 2
hereof shall not be permitted, pro-
vided and except that in the case of
appropriations to be expended from
county road or bridge funds, special
road district funds, or any special
highway fund, any transfer between
or among the general classes of (1)
salaries and wages, (2) maintenance
and support, and (3) capital outlay,
may be made.”

You will note that the quoted provi-
sion purports to authorize, in the case
of county road or bridge funds,
transfers between or among certain
classes, rather than between or among
funds. In our opinion, the language
cannot reasonably be construed to
mean that a transfer of moneys from
a road fund to a bridge fund is al-
lowable under this section, and to
that extent we are constrained to dis-
agree with the above mentioned
statement contained in Attorney Gen-
eral Foot’s opinion. We do not here
refer to questions of transfer of sur-
plus moneys in accordance with Sec-
tion 4631, R. C. M. 1921 (see Volume
13, Opinions of Attorney General,
page 257.)

In our discussion, you also men-
tioned circumstances which might
justify the county commissioners in
finding that an emergency exists and
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taking action under Section 6 of
Chapter 148. This question of fact is
determinable by the Board of County
Commissioners and for your informa-
tion upon the subject I enclose a copy
of an opinion given to the Board of
County Commissioners of Valley
County on September 14, 1934. (Opin-
ion No. 612, Vol. 15.)
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