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Opinion No. 470.
Poll Tax-—National Guardsmen.

HELD: National Guardsmen, under
Chapter 51, Laws of 1925, are not lia-
ble for poll tax, or any similar tax,
during their term of service which in-
cludes any time when they are subject
to call to duty.

February 21, 1934.

You inquire whether or not National
Guardsmen are required to pay poll
tax, this matter is covered by Chapter
51 of the Laws of 1925. This chapter
is an amendment to Section 1401 R. C.
M. 1921.

Under the provisions of the Chapter
cited, National Guardsmen are not lia-
bel for poll tax or any similar tax dur-
ing their term of service. We take this
to mean that at no time when they are
subject to the call to duty would they
be liable for the poll tax.
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