OPINIONS OF THE

Opinion No. 277

Schools—Trustees—Special Meetings,
Notice of.

HELD : Since Sec. 1006 does not pro-
vide the manner of service of notice of
a special meeting of the board of trus-
tees of a school district, personal serv-
ice is required.

July 20, 1933.

You request advice on the question of
legality of a notice of a special meet-
ing of the board of trustees of a school
district, such notice being mailed at
noon Thursday for a meeting called to
be held at 8:00 o’clock P. M., the fol-
lowing Saturday.

Section 1006, R. C. M., 1921, provides
in part as follows: * * * A sgpecial
meeting of the board may be held upon
the call of the chairman or any two
members of the board; at least forty-
eight hours’ written notice shall be
given to each member of the board of
any special meetings, and no business

ATTORNEY GENERAL

191

transacted by the board shall be valid
unless transacted at a regular or spe-
cial meeting thereof.”

The rule is that a statute requiring
that notice shall be given, but which is
silent as to the manner of giving such
notice, contemplates personal service
thereof. (Long v. Chronicle Pub. Co.
228 Pac. 873 (Cal.); Weyerhaeuser
Timber Co. v. Pierce County, 233 : Pac.
922 (Wash.) ; Clinton v. Elder, (Wyo.)
277, Pac. 968.)

Notice provided for in Section 9780
specifically relates to matters in liti-
gation in the courts and we do not
think applies generally, and whether it
does or not, it could not be said there
is any “regular communication by mail”
between a postoffice and a party resid-
ing some distance therefrom who gets
his mail but once a week.

When notice is required to be given
a certain number of days, the rule is
well established that the day the notice
is given shall be excluded in comput-
ing the number of days. (R. C. 10707).
Tt has been held by our Supreme Court
and many others that the law does not
take notice of fractions or parts of a
day. (See Kelly v. Independent Pub.
Co., 45 Mont. 127, and O’Brien v. Quinn,
35 Mont. 441). But that these rulings
would be applied in construing a stat-
ute that provides a notice of a given
number of hours, is doubtful.

In any event, as Section 1006 does
not provide the manner of service, it
is our opinion that personal service
would be required.


cu1046
Text Box

cu1046
Text Box




