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Section 4994, R.C.M. 1921, provides "Any person who shall violate 
any of the provisions of this chapter is guilty of a misdemeanor and 
punishable by a fine of not less than ten dollars nor more than three 
hundred dollars." 

There is no provision of law, in my judgment, for the county com­
missioners to prepare an abstract in connection with any of these plats 
where the owner has failed to do so. The plat should not have been 
approved by the county commissioners or the penalty for failure to 
comply with the law should have been enforced as against the owner. 

Very truly yours, 
L. A. FOOT, 

Attorney General. 

Nurses - Examinations - Certificates of Registration -
Qualifications-Illness. 

Lack of good health is not legal ground for refusing an 
applicant an examination for certificate as registered nurse 
unless it is such as would warrant revocation of certificate 
issued. 

Miss Edith Brown, 
Director of Nursing Education, 

State Board of Health, 
Helena, Montana. 

My dear Miss Brown: 

June 1, 1931. 

You request an opinion of this office as to the eligibility of Miss 
May Voight, of Missoula, Montana, who has made application to take 
the Montana examinations for a registered nurse registration. The facts 
are that Miss Voight was graduated and has her diploma from the 
Tacoma General Hospital, state of Washington, and you state, and the 
correspondence shows, that she did not put in full three years in the 
hospital in question, but notwithstanding such facts, by a reasonably 
substantial course of study there she was given a diploma from that 
institution. She is now suffering from sleeping sickness and probably 
unable to discharge the duties of a registered nurse at this time. You 
request an opinion as to her right to take the examinations. 

You are advised that by the provisions of chapter 129, laws of 1929, 
it is provided as follows: 

"Applications for registration under the provisions of this 
Act shall furnish satisfactory evidence that he or she is at least 
twenty-one years of age, of good moral character, and has been 
graduated from a training school of nurses connected with a 
general hospital, approved by the Board, where a systematic 
course of at least three years instruction is given, except .in the 
cases hereinafter provided for; provided that the Board may 
grant proper credit upon such three year period to any student 
for previous trainin.g and study under such rules and regulations 
as the Board may prescribe. 
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"N 0 training school for nurses shall accept students under 
eighteen years of age, nor students who have not had a prelimi­
nary education of two years of high school, with credits for said 
work, signed by the principal of an accredited high school on 
entrance." 
There appear to be no other qualifications required of an applicant. 

The act provides that she furnish satisfactory evidence that she has 
been graduated from a training school for nurses, etc., and approved 
by the board. So far as any provision of law is concerned Miss Voight 
is entitled to take the examinations. The fact that some member of the 
hospital staff now seeks to impeach the action of the board of that hos­
pital in granting Miss Voight a diploma cannot be considered by you as 
a nullification of the action of the board of that hospital or training 
school. 

The legal qualifications do not require any specific standards as 
to health, and since such standards are not provided by the legislature 
you are advised that under the existing state of law the lack of health 
cannot be raised as a legal ground for refusing her an examination, 
unless your board, in the exercise of its professional judgment, believes 
her physical condition is such that she would be incompetent to the 
extent that would justify revocation of the registration under section 
3216, R.C.M. 1921. 

Again, if the law did prescribe that the applicant must have attended 
school for a specific number of months or weeks the fact that she had 
not met that test in acquiring her diploma might be urged as a nullifi­
cation of her diploma credentials. 

You are advised that this office sees no impediment to Miss Voight 
taking the examinations, except as above stated. 

Very truly yours, 

L. A. FOOT, 
Attorney General. 

Taxation - Assessment -- Owner - Personal Property­
Liens. 

The owner of a sheriff's certificate of sale on the first 
Monday in March, 1931, is the owner of the land at that time 
for assessment purposes. Personal property taxes are only a 
lien upon the real estate of the owner of the personal property. 

Where land is wrongfully assessed to a person who is 
also assessed for personal property taxes the lien of the per­
sonal property taxes does not affix to the land. 

Mr. Horace W. Judson, 
County Attorney, 

Cut Bank, Montana. 

My dear Mr. Judson: 

June 6, 1931. 

You request an opinion as to whom land should be assessed in the 
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