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necessary to maintain the schools for the remainder of the school year 
from November 30th to June 30th and at the same time make provision 
for such item for the part of the succeeding school year from July 1st 
to November 30th. It is not an item that can be used to supplement any 
other item in the budget for the year in which it occurs. It is merely a 
provision or estimate of the amount of money that will be needed to 
conduct school for the succeeding year from July 1st to November 30th. 
It is not anything for which money can be spent. It is merely cash held 
in reserve to be spent in the succeeding school year. The amount of cash 
or money on hand has nothing whatever to do with the budget. The 
budget designates the amount of cash that can be spent for any single 
purpose or for all purposes. Item 14 does not represent any purpose 
for which money can be spent. No transfer, therefore, can be made from 
it to any other item in the budget. 

Very truly yours, 
L. A. FOOT, 

Attorney General. 

Vocational School- State Employees - School Month-
Teachers-Schools. . 

The provisions of section 1060 do not apply to teachers 
employed in vocational school. Teachers employed in voca­
tional school are paid by month as are other state employees. 

Mrs. J. W. Walker, 
Superintendent, 

Vocational School for Girls, 
Helena, Montana. 

My dear Mrs. Walker: 

October 2, 1931. 

You have requested an opinion as to whether the law defining a 
teaching month applies to teachers employed in the vocational school 
for girls. 

Section 1060, R.C.M. 1921, provides: 
"In every contract between any teacher and board of trus­

tees, a school month shall be construed as twenty school days, 
or fou; weeks of five days each, and no teacher shall be re­
quired to teach school on a legal holiday, except as hereinafter 
provided, * * *." 
Section 1159, R.C.M. 1921, provides: 

"The board of trustees may also employ a principal and 
other necessary officers, agents, and teachers, and shall pre­
scribe the methods of discipline and the course of instruction; 
and shall exercise the same powers and perform the same duties 
as are prescribed by law for the management of other schools." 

In my opinion, the provisions of section 1060 do not apply to the 
teachers employed in the vocational school. The vocational school is a 
penal or semi-penal institution; the girls who are detained there are 
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given certain courses of training which mayor may not correspond to 
courses given in the public schools. It is not a public school where chil­
dren when excused return to the care of their parents. 

The provision of section 1060 was intended to apply to the public 
schools and was intended to apply to teachers employed in the vocational 
school. 

It is therefore my opinion that the teachers employed are paid by 
the month the same as other state employees. 

Very truly yours, 

L. A. FOOT, 
Attorney General. 

Exemptions-Taxation-Clubhouses-Buildings-Soldiers 
-Sailors-Marines. 

A clubhouse or building owned by a society or organiza­
tion of honorably discharged soldiers, sailors or marines, and 
which is used exclusively for educational purposes, is exempt 
from taxation. Where, however, it is used exclusively for 
fraternal purposes it may not be exempted from taxation by 
the legislature. Where it is used exclusively for benevolent 
purposes it cannot be exempted from taxation unless the 
benevolences bestowed amount to public charity. 

State Board of Equalization, 
Helena, Montana. 

Gentlemen: 

October 5, 1931. 

You have requested an OpInIOn concerning the constitutionality of 
the amendments to section 1998, R.C.M. 1921, as contained in chapter 98, 
laws of 1931, with respect to the provisions exempting from taxation 
a clubhouse or building erected by or belonging to any society or organi­
zation of honorably discharged United States soldiers, sailors or marines 
who served in the army or navy of the United States when it is used 
exclusively for educational, fraternal, benevolent or purely public charita­
ble purposes, rather than for gain or profit, and also exempting all prop­
erty in the possession of legal guardians of incompetent veterans of the 
World War, or minor dependents of such veterans where such property 
is funds or derived from funds received from the United States as pen­
sion, compensation, insurance, adjusted compensation or gratuity. 

With respect to the first of these provisions the constitution (section 
2 of article XII) provides that the property of the United States, the 
state, counties, cities, towns, school districts, municipal corporations 
and public libraries is exempt from taxation and that certain other 
property mentioned therein may be exempted from taxation by act of 
the legislature. The property in question is not included within the class 
exempted by the constitution itself so that if it is to be exempted at all 
it must come within that class mentioned in that instrument which the 
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