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bill 62) so far as applicable to your inquiry, provides that no county or 
school district officer "shall receive payment from any public funds for 
traveling expenses or other expenses of any sort or kind for attendance 
upon any convention, meeting or other gathering of public officers save 
and except upon attendance at such convention, meetings or other gath­
erings as such officer may, by virtue of his office, be required to 
attend." 

Since the annual meeting of county superintendents is called by the 
superintendent of public instruction under the express authority of 
section 943, there can, I think, be no question but that it is both the right 
and the duty of the board of county commissioners to allow a claim 
against the county for the necessary traveling expenses of the county 
superintendent in attending the annual m.eeting of the county superin­
tendents at Helena as provided for under section 943. 

It is also my opinion that the words "traveling expenses" as used 
in section 443, supra, and the words "necessary traveling expenses" as 
used in section 4948 of the code, include meals. It is, of course, true that 
an officer must eat, whether at home or elsewhere, but it is also well 
recognized that the cost of subsistence at hotels or restaurants while 
a person is traveling is considerably in excess of the cost of eating at 
one's own home or boarding place. Hence, a reasonable interpretation 
of the meaning of the words "traveling expenses" must, in my opinion, 
include the item of meals. 

Your letter is directed specifically to the matter of meals and travel­
ing expenses of the county superintendent of schools. The same general 
principles above announced would, of course, apply for the payment of 
meals of any other county officer while away from his place of abode 
and engaged in the discharge of his official duties. I should prefer, how­
ever, to pass upon a specific set of facts rather than to give a general 
opinion upon your inquiries insofar as they relate to county officers 
other than the superintendent of schools. 

Very truly yours, 

L. A. FOOT, 
Attorney General. 

Seals-State Seal-Brands-Creameries-Registration. 

The word "Seal of Montana" may lawfully be registered 
by the department of agriculture as a private butter brand, 
under section 2629 R.C.M. 1921, as amended by chapter 35, 
session laws 1923. 

Neither the great seal of the State of Montana nor the 
insignia appearing thereon may lawfully be registered as a 
private butter brand. 
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G. A. Norris, Esq., 
Chief of Dairy Division, 

Department of Agriculture, 
Helena, Montana. 

My dear Mr. Norris: 

You have submitted the following inquiry: 

May 27, 1927. 

"Will you kindly advise if the name 'Seal of Montana' can 
be used as a butter brand for a creamery operating within the 
state. 

"This brand would not include the seal in its entirety, such 
as the great seal of Montana, nor would it be necessary to in­
clude the insignia that is part of the seal. However, I should 
like to be informed if the use of the entire insignia, eliminat­
ing the words "Great Seal' could be used." 

Section 2629 of the code, as amended by section 4 of chapter 35, 
session laws 1923, reads as follows: 

"When any dealer in dairy products wishes to retain for 
himself a name, brand or trademark, the same may be regis­
tered with the State Department of Agriculture, Labor and 
Industry and on no account shall that name, brand or trade­
mark be used by another, unless duly consigned, given or sold 
to him by the originator or by the one to whom it belongs." 
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You will note that in substance this section authorizes the registra­
tion of a "name, brand or trademark" with your department, and it 
gives no directions as to what sort of a name, brand or trademark may 
be so registered. 

Section 526 of the code reads as follows: 

"The great seal of the state is as follows: A central group 
representing a plow, a miner's pick and shovel; upon the right 
representation of the great falls of the Missouri River; upon 
the left mountain scenery, and underneath the words 'Oro y 
Plata.' The seal must be two and one-half inches in diameter, 
and surrounded by these words: 'The Great Seal of the State 
of Montana.''' 

The section above quoted does not contain any declaration to the 
effect that the state of Montana shall have the right to the exclusive 
use of this seal, nor has the legislature ever enacted any laws prohibit­
ing the use of the state seal by private persons for commercial or ad­
vertising purposes. Legislation of this sort has been passed prohibiting 
such use of the American flag (section 11561). However, even in the 
absence of any such legislation, it is my opinion that the great seal of 
the state of Montana ought rightfully to be used only for the purpose 
of authenticating official acts or publications of this state. In the ab­
sence of a specific statute dealing with the matter a person could not 
be prosecuted criminally for an unauthorized use of the state seal. The 
fact, however, that we have no such criminal statute should not, in my 
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opinion, lead to the conclusion that the legislature intended that the state 
seal might be used by a private individual for commercial purposes. 

It is my opinion that state officials ought not to give official sanc­
tion to the private use of the state seal for commercial or advertising 
purposes, such as would result in case you should register the state seal 
as a private butter brand. Hence, I conclude that you should refuse to 
register either the entire seal or the insignia appearing thereon as a 
private butter brand. 

I think, however, that there can be no objection to registering the 
mere words "Seal of Montana" since the state of Montana has never 
asserted any exclusive right to the use of those words. 

You may, therefore, in my opinion, properly register said words as 
a butter brand for a creamery operating within this state. 

Very truly yours, 

L. A. FOOT, 
Attorney General. 

Assessments-Banks and' Banking-StockhoJders-Sup­
erintendent of Banks-Double Liability. 

A stockholder of a bank may not offset against his 
statutory liability an assessment paid by order of the superin­
tendent of banks. 

J. G. Larson, Esq., 
Superintendent of Banks, 

Helena, Montana. 

My dear Mr. Larson: 

May 28, 1927. 

You have requested my opInIOn whether when stockholders of a 
bank pay an assessment ordered by the superintendent of banks to re­
store impaired capital, and the bank subsequently becomes insolvent, the 
stockholders may offset against their double liability the amount paid 
by way of assessment. 

Under statutes very similar to ours, I find the authorities hold that 
this may not be done. 

Smith v. Goldsmith (S. D.) 207 N. W. 977; 

Citizens Bank of Lane v. Needham (Kan.) 244 Pac. 7; 

Northwestern Trust Co. v. Bradbury (Minn.) 134 N. W. 513; 

Blockert v. Lankford (Okla.) 176 Pac. 532; 

Markus v. Austin (Tex.) 284 S. W. 326; 

Delano v. Butler, 118 U. S. 634, 30 L. Ed. 260. 

It is therefore my opinion that a stockholder who has paid an assess­
ment to restore impaired capital by order of the superintendent of banks 
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