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and in my opinion such a sale does not wipe out the lien for special im­
provement assessments even though they have not been certified to the 
county treasurer, as required by statute. 

It is also my opinion that the county commissioners cannot include 
the special assessments at this time and that the officers at the resale 
would turn over the same free from liens of state and county taxes only. 

Very truly yours, 

L. A. FOOT, 
Attorney General. 

V,eterans' Memorial Fund-Investment-State Treasurer 
-Funds. 

In the absence of any law providing for the investment of 
moneys by the state treasurer the veterans' memorial fund 
cannot be invested. 

w. E. Harmon, Esq., 
State Treasurer, 

Helena, Montana. 

My dear Mr. Harmon: 

November 12, 1927. 

You have requested my opinion on the following question: 
"Does the state board of land commissioners or the state 

board of examiners have the authority to invest the fund known 
as the 'veterans' memorial fund,' created by chapter 103, laws of 
1927, section 8 of which permits the state treasurer to invest 
such fund in any manner provided for by law for the investment 
of state moneys?" 

There is no provision of law authorizing either the state board of 
land commissioners or the state board of examiners to invest this money 
and in the absence of statutory authority neither boa·rd has the right 
to do so. 

Section 8, supra, provides as follows: 

"All money in said fund from time to time may be invested 
by the state treasurer in any manner provided for by law for 
the investment of the state moneys." 

It is at once apparent that the only person authorized to invest 
this money under the terms of the act is the state treasurer. However, 
the act provides that the state treasurer may invest the same in the 
manner provided for by law for the investment of state moneys and 
there is no provision of law for the investment of state moneys by the 
treasurer in any manner whatsoever. 

It is therefore my opinion that inasmuch as the state treasurer is 
the only one authorized to invest this fund and he is required to do so in 
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the manner provided for by law that in the absence of any law providing 
for the investment C1f moneys by the state treasurer the fund cannot be 
invested. 

Very truly yours, 

L. A. FOOT, 

Attorney General. 

Transportation Oompanies - Licenses-Taxis-Irregular 
Routes. 

A taxi operated over an irregular route from a point 
within to a point without the city limits is required to be li­
censed under chapter 154, laws of 1923. 

November 12, 1927. 
Francis A. S'ilver, Esq., 

Secretary, Board of Railroad Commissioners, 
Helena, Montana. 

My dear Mr. Silver: 

You have submitted to this office the provisions of subdivision (C) 
of section 1, chapter 154, session laws of 1923, defining the term "trans­
portation company," and wish to be advised if in the opinion of this office 
the operation of a taxi from a point within the city limits to a point 
without, or from a point without to a point within, where there are no 
fixed termini, and where transportation is only occasional, comes within 
the provisions of this section. 

The act in question provides: 

"The term 'transportation company' when used in this act 
means every corporation, person, etc., owning or controlling op­
erating or managing, any motor vehicle, motor truck, motor 
bus, etc., used in the business of transportation of persons or 
property, or is a common carrier for compensation over any 
public highway in this state between fixed termini, or over 
regular or irregular routes not operating exclusively within 
the limits of any incorporated city or town." 
In my opinion, the term "irregular route" would cover a situation 

such as that suggested by your letter and that the operation of such a 
taxi is not required to be between fixed termini in order to bring it with­
in the provisions of this section. 

It is therefore my opinion that the operation of a taxicab in the 
manner suggested would come within the provisions of the act and 
would be required to be licensed by the state board of railroad com­
missioners. 

Very truly yours, 

L. A. FOOT, 
Attorney General. 
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