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8 OPINIONS OF THE ATTORNEY GENERAL 

domain, subject only to such federal regulation as may be necessary to 
give effect to the agreement between the government of the United 
States and the Indians. 

You have enclosed with your communications to this office a copy 
of a letter from the Assistant Commissioner of the Office of Indian 
Affairs, Department of the Interior, at Washington. From this official's 
letter I take it that the office of Indian Affairs is disposed to co-operate 
in all reasonable ways with the state officials and it seems to me that 
upon this matter being taken up with the Office of Indian Affairs and 
the reasons for your decision explained in full, an adjustment of this 
difficulty should be obtained without the necessity of a suit. I am 
therefore, deferring any advice as to your proper civil remedy until I 
can communicate with the above official. 

Respectfully yours, 
S. C. FORD, 

Attorney General. 

County Treasurer-County Clerk-Duties-Tax Certifi­
cate Lost-Redemption Money Paid. 

Where redemption money is paid to the County Treas­
urer, the production of the tax certificate is not essential 
before this official can pay over the money, but he should 
require evidence to satisfy himself that the claimant is the 
proper person. 

Mr. H. S. Farris, 
Deputy County Attorney, 
Bozeman, Montana. 

December 17, 1918. 

I acknowledge receipt of your letter of December 13th, in which you 
inquire as follows: 

"Will you kindly inform me as to the method of clearing the 
record, where tax sale certificate has been lost by the individual 
to whom same was given, and where such certificate is a cloud 
on the title of real property, for the reason that no redemption 
certificate can be issued by the County Treasurer, though the 
party to whom the original tax sale certificate was issued makes 
affidavit of loss or quit claims by deed." 

The question presented seems to relate to the procedure for clear­
ing the record in the County Treasurer's and County Clerk's offices in 
cases where tax redemption money has been paid into the Treasurer 
but where the Tax Certificate has not been presented. 

I find nothing in the law which requires the original Tax Certifi­
cate to be presented in order to entitle the property to be redeemed and 
to be marked -"redeemed" on the records of the County Clerk and 
Recorder. To take a specific case: B buys in a tax sale a piece of 
property belonging to A and receives a Tax Sale Certificate therefor 
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under Sec. 2641, dupllcate copy thereof going to the County Clerk. B 
thereafter loses his Tax Certificate. Wlithin 3 years A or "any party 
in interest" (Sec. 2645) pays into the County Treasurer the necessary 
redemption money. This official then credits the same to B (Section 
264~). At the same time the Treasurer issued in triplcate (this being 
the general practice though not prescribed by statute) a Redemption 
Certificate; one copy thereof goes to the person who has redeemed the 
property, one stays in the Treasurer's office and one is sent to the 
County Clerk and becomes in fact the "receipt of the County Treasurer 
for the use of the persen named in the certificate of the total amount 
of redemption money" referred to in Sec 2649. The latter official, upon 
receipt thereof, marks the word "redeemed" on his records as prescribed 
by Sec, 2649. 

No legal reason exists why the Treasurer should require the produc­
tion of the original Tax Sale 'Certificate before he issues the Cel'tificate 
of Redemption. In case of a lost Tax Sale Certificate the Treasurer 
should, of course, before paying the money to the alleged owner thereof, 
satisfy qimself by sucl). proof as he deems adequate, that such person 
is entitled to the money. This question, however, is not presented in 
your inquiry nor is it necessary to be considered in determining how to 
clear the record. 

Respectfully, 
S. C. FORD, 

Attorney General. 

Special Improvement District-Surrender of Control of 
by County Commissioners to City Authorities. 

County Commissioners have no authority to' surrender 
control of special improvement district within limits of city, 
subsequently incorporated, to municipal authorities. 

Mr. Fred C. Gabriel, 
County Attorney, 
'Malta, Montana. 

:qear Sir: 

December 18, 1918. 

Replying to your letter of December 11, 1918, I have to advise that 
I know of no way in which the County Commissioners of Phillips County 
can legally surrender to the municipal authorities of the town of Dod­
son, recently incorporated, jurisdiction and control over a special im­
provement cli!'=trict created under the> provisions of Chapter 123 of the 
Laws of the 14th Session of 1915, before the incorporation of said town. 

It is elemental that governing bodies such as Boards of County Com­
missioners and town councils possess only such authority as is expressly 
conferred. upon them by law or as is necessarily implied for the exer­
cise of powers ~xpressly given. Chapter 123, supra, contains no pro­
vision authorizing the County Commissioners in case of the subsequent 
inc:orporation of a tllieK ly populated community, to SUrr!111Ger to the 
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