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Wlith reference to your third question, I am of the opinion that if the 
board of county commissioners of Pondera county request the county 
attorney of (hat county to attend the meetings of the commissions such 
county attorney is entitled to his actual expenses incurred in so dOing, such 
expenses to be paid by Pondera County. The County Attorney does not 
attend the meeting of such commissions as a member thereof, but as a 
representative of his county before the commission, consequently his 
county should pay him his actual expenses incurred, but no other com· 
pensation. 

Res pectfully, 
S. C. FORD, 

Attorney General. 

Sheriff-Fees-Board of Prisoners-Profit Therefrom. 
A sheriff is entitled to the fees authorized by House Bill 

No. 332, but he cannot make any profit therefrom. 

Mr. C. R. Stranahan, 
County Attorney, 
Havre, Montana. 
Dear Sir: 

May 2nd, 1919. 

I am in receipt of your letter of recent date asking whether or nut, 
under House Bill No. 332, being Chapter 81, Session Laws 1919, allowing 
the sheriff increased fees for boarding prisoners, the sheriff may make a 
profit out of the board of prisoners, and referring to Section 3161, Revised 
Codes, which makes it a crime for a sheriff to falsely represent to a board 
of county commissioners the actual expenses of boarding prisoners, or for 
furnishing food and supplies therefor. 

There can be no question but what the sheriff is entitled to receive for 
boarding prisoners the fees specified in House Bill No. 332. 7 Opinions 
Attorney General 167·171. But these fees are not allowed him for the pur­
pose of enabling him to make any profit whatever. In the case of Schar­
renbroich vs. Lewis and Clark County; 33 Mont. 250, 83 Pac. 482, Mr. Justice 
Milburn used the following language: 

"If the statute allows fifty cents per day for feeding a prisoner, 
there is no understanding that the sheriff may make any gain or 
profit for his private use out of the stipend. The direction of the 
legislature is to give that prisoner fifty cents worth of food every 
day, and not to feed him perhaps on bread and water at an expense 
of five cents, thus making fortyfive cents for the sheriff. The 
object is to put food into the stomach of the prisoner, and not 
money into the pocket of the sheriff." 

I am, therefore, of the opinion that while a sheriff is entitled to 
receive the fees for boarding prisoners specified in House Bill No. 332, he 
must expend the whole thereof for such purpose, and is prohibited from 
making any profit out of the same. 

Respectfully, 
S. C. FORD, 

Attorney General. 
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