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Liquor License, to Clubs. License, to Clubs Dispensing
Liquor. Clubs, Selling Liquor, to Have License.

Under Chapter 57, Laws 1gog, no club in any unincorporated
place having a population of less than three hundred, has the
right to sell or dispense intoxicating liquors, without first ob-

taining a license therefor.
June 10, 1914,
Hon. Charles J. Marshall,
County Attorney,
TLewistown, Montana.
Dear Sir:
I am in receipt of your letter of the 6th instant, submitting the
question:
“Whether a club may dispense liquors to its members
without first having obtained a liquor license.”
Chapter 57, Laws 1909, cited by you, seems to be conclusive of this
question. It is emphatically stated therein that no such club
“shall be permitted to sell or dispense intoxicating liquors to
its members % * * without first procuring a liquor dealer’s
license.” N
In the recent case decided by the Supreme Court, entitled State ex
rel Frost, v. L. R. Barrett, County Treasurer, the court held that the
only liquor license -known to the law of this state, aside from the whole-
sale, malt liquor license, mentioned in Section 2770, R. C., is that re-
ferred to in Section 2759, Revised Codes, and that the pnrase “in less
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quantities than one quart,” as used in Chapter 35, Laws 1913, is prac-
tically meaningless, and that a person holding a license may sell in any
quantities whatsoever, and furthermore, that anyone desiring to obtain
a license in places under the jurisdiction of the county commlssioners,
must first obtain the permission of such commissioners.

You are advised that the club to which you refer, or any club in
county districts, before dispensing intoxicating liquors, must obtain a
liguor dealer’s license.

Yours very truly,
D. M. KELLY,
Attorney General.
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