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from the trustees of School Di3trict Xo. 7 of your county attached. 
The question raised by that letter is: 

"""11ether the school trustees could erect a school house 
upon ground which is included within the homestead entry 
for which final receipt or patent has not yet been issued?" 
The letter states that one :\lorris has agreed to make a bond 

to the euect that he will give the district a deed to one acre sur­
rounding a spring for the purpose of school grounds, as soon as he 
makes final proof and secures patent. 

The law providing for the issuance of bonds for the purpose of 
securing school houses and school grounds contemplates that the 
money raised by a bond' issue shall be .used for the purchase of land. 
This language implies that the trustees shall secure title to the 
ground on behalf of the district. Under the circumstances, as stated 
in your letter, it would seem impossible for the trustees to get title 
to the grounds which they propose to purchase, and a homesteader 
could give them no better title than he has, which at present amounts 
to only a right to have patent issued to him after he has fulfilled 
certain conditions. This, I think, would not be a compliance with 
the law. 

As to the further question of whether or not school trustees 
would be able to get title to the land in the event that the present 
claimant did not eventually get a patent, I have been unable to find 
any provision of the United States law under which a board of school 
trustees could get title to a portion of the public domain for the 
purpose of erecting a school house thereon. 

Yours very truly, 
D. M. KELLY, 

Attorney General. 

Elections, City or Town_ City or Town Elections, Printing. 
Registration Lists, Printing of Not County Charge. County 
Printing, Certain Registration Lists Not. 

The printing of register lists for city or town elections 
lll1der the provisions of Sec. 24, Chap. 74, Session Laws of the 
I'hirteenth Legislative Assembly, is not within the term 
"county printing," as that term is defined by Sec. 2897, Re­
vised Codes. 

Hon. Frank Foster, 
County Clerk, 

Thompson Falls, :\Iontana. 
])ear Sir: 

March 28th, 1914. 

I am in receipt of your communication under date of the 21st 
instant, reque.3ting my opinion as to whether 

"The lists of registered voters for city or town elections, as 
providerl for in Sec. 24, Chap. 74, of the Session Laws of 
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1913, can properly be considered as being a part of the county 
printing and subject to the contract for such printing?" 
The provisions of the code in regard to county printing are 

found in See. 2894, Subdiv. 20, Revised Codes of ::'\iontana, 1907, which 
is as follows: 

'"The board of county co:nmissioners has jurisdiction and 
r:ower under such limitations and restrictions as are prescribed 
by law, to contract for the county printing and provide books 
and stationery for county offices," 

And Sec. 2897, which is in part as follows: 
"It is hereby made the duty of the county commissioners 

of the several counties of the State of ::.\iontana to contract 
with some newspaper of general circulation, pnblished within 
the county, six months immediately preceding the awarding 
of such contract, to do and perform all the printing for which 
said counties may be ,chargeable." 
Sec. 24 of Chap. 74 of the Session Laws of the Thirteenth Legis­

lative Assembly, provides in part that: 
"The expense of printing such list shall be paid by the 

said county, city, town or school district in which the election 
is to be held." 
From that portion of Sec. 2897 above quoted it will be seen that 

the county commissioners are authorized, and it is made their duLy 
to contract for all printing "for which said counties may be charge­
able," ana. Sec. 24 of Chap. 74, Session Laws of the Thirteenth Legis­
lative Assembly, specifically provides that the printing of the liStR 
of voters shall be a charge against the pOlitical subdivision or mu­
nicipality in which the election is held. The county, therefore, is not 
chargeable with the cost of printing lists of registered voters for city 
or town elections; such printing, therefore, does not come within the 
provisions of Sec. 2897. 

You are, therefore, advised that the printing of lists of registered 
voters for city or town elections, under the provisions of Sec. 24, 
Chap. 74, Session Laws of the Thirteenth Legislative Asse:nbly, does 
not (ome within the term "county printing" for which tJe ('onnty 
commissioners contract under Sec. 2897, Revised Codes. 

Yours very truly, 
D. :11. KELLY, 

Attorney General. 

Railrcads, Rates of. Railroad Commission, Authcrity of 
Over Free or Reduced Rates. 

Common 'carriers are not required to file with the railroad 
commission schedules of free or reduced rates' for the carrier 
of exhi·bits or property of the United States, state or muni­
cipal governments mentioned under Chapter 53 of the Session 
Laws of the Thirteenth Legislative Assemhly. 
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