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In a very recent case our own supreme court in the case of 
State Y. Harper, 138 Pac. 493, has followed the doctrine laid down 
in the quotation above. You are therefore advised that Chap. 108, 
Session Laws of the Thirteenth Legislative Assembly, in so far as it 
attempts to regulate the hours of employes whose employers are en· 
gaged in interstate commerce, is of no effect, in view of the fact 
tbat the federal congress had previously passed' an act covering the 
same subject. 

Yours very truly, 
D. M. KELLY, 

Attorney General. 

Boards of County Commissioners, Meetings of. Accounts 
Against Counties. Time for Settlement and Allowance of 
Accounts Against Counties. 

A boaJ1d of 'county commissioners cannot adjourn regular 
meetings from time to time to give them an 'opportunity to 
examine, settle and allow acconnts against the county monthly 
instead of qua'rterly, but 'must consi'der and eXaJmine sll'c'h 
a,c'~ounts at the quarterly meetings, as ,provided 'by Sub. 12 

of Sec. 2894, R. C 
Hon. H. S. Magraw, 

State Examiner, 
Helena, Montana. 

Dear Sir: 
March 18th, 1914. 

I am in receipt of your communication under date of the 14th 
insta,;}t, with an inquiry from the board of county commiS3ioners of 
Park County attached thereto. The question submitted by the said 
board of county commissioners and yourself is substantially as follows: 

";\lay a board of county commissionel'3 adjourn their meet­
ings from time to time to give them an opportunity tel ex­
amine, settle and allow accounts against the county mo.lthly 
instead of quarterly?" 
It is stated by your letter and by that of the commissioners that 

the custom of paying claims a~ainst the county once each quarter 
is not for the be.3t interests of the county, both because the counties 
are unable by this method to get favorable prices upon materials 
and supplies and because this method of conducting the county's 
business does not fit very weI! with the accounting methods installed 
in the various counties. A communication from the board of county 
commissioners states that the county attorney of Park County held 
that such matters could not be considered at other meetings than 
the regular quarterly meetings, which opinion was based upon an 
opinion upon this subject rendered by this office December 17th, 
1910, to J. H. Stevens, county attorney, Kalispell. The express ques· 
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tion raised by your Jetter and that of the commissioners of Park 
County was considered' in this former opinion, and it was' held thaL 
in counties other than the first and second classes the commissioners 
could not adjourn their meetings to the first of the month for the 
purpose of paying 'bills monthly. In as much as the question of 
expediency in the matter implies that we should overrule the former 
opinion, I have given the matter special attention. 

The meetings of boards of county commissioners are provided for 
in Secs. 2891 and 2892 of the Revised Codes of Montana, 1907. By 
these sections two sorts of meetings are provided for-regular meet· 
ings .to be held on the first Mondays of December, March, June and 
September of each year, which meetings are limited to five days 
each, except the December meeting, w,hich may be as long as eight 
days. Provision is also made in this section of the ,code for extra 
meetings called upon due notice. Sec. 2892 provides: 

"Such other meetings must be held to canvas.s election 
returns,equalize taxation and other purposes as are prescribed 
in this code, or prov~ded by the board." 
Under the provisions of Sec. 2894, which defines and limits the 

general and permanent 'power,s of boards of county commis.sioners, 
we find in Subdiv. 12 that: 

"The board of county commisioners has juris~Uction and 
power under; such limitations and restrictions as are prescribed 
by Jaw: (12) at the regular meetings of the board to ex­
amme, settle and allow all accounts legally chargeable against 
the county, except salarles of officers and order warrants to 
be drawn on the coullty treasurer therefor, and provide for 
the issuing of the same." 
In view of this last quoted section, bills against the county cannot 

be considered at any other meeting than regular meeting.;;; that is, 
the quarterly meetings provided for in Sec. 2891. The language usea 
by Sec. 2894, Subdiy. 12, exCludes the idea of the consideration of 
bills at any other than regular meetings, under the familiar principle 
that the express mention of one thing excludes the idea of any 
others. Being a municipal corporation, the officers of a county are 
strictly limited to the powers confered upon them by statute. 

There is a very valid and potent reason for prescribing that bills 
against the county shall be considered at the regular meetings and 
none other. The taxpayers of the 'couuty have a right to object 
to the payment of bills, if the same have not been pr,operly con­
tracted, and the law of ,fixing the time when bills are to be considered 
gives an opportunity for objections to be made. It is generally true, 
as YOU state in your letter, that regular meetings may be adjourned 
to some specified time f.or the attention 01' ccnclusion of the business 
taken up at the first regular metting. D1llon, ill his work on Mu­
~icipal Corporations, has stated the rule as follows: 

"A regular meeting, unless special provision fs made to 
the contrary, may adjourn to a future fixed day; and at such 
meeting it will be lawful to transact any business which 
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might have been transacted at the stated meeting, of whioh 
it is indeed but the continuation. Unless such be the special 
requirement of the charter, Or of a by·law, or the established 
or general usage, the adjourned regular meeting would not. 
it is supposed, be limited to completing particular items of 
business whiCh had been actually entered upon and ieft 
unfinished at the first meeting; but might, if the adjournment 
was general, do any act whieh might lawfully have been done 
'had no adjournment taken place." 

Dillon, Mun. Cor., 5th Ed., Sec. 535. 
Under the rule as stated above' the public would have presumptive 

Dotice that bUls would or might be considered at any part of a 
regular meeting, whether before or after a recess. T'he usual prac· 
tice is, I believ,e, for the board to take up bflIs presented even after 
the regular session has begun, but in all cases the board is limited 
to a consideration of those bills or accounts, which are legally charge­
able againBt the county-that is, accounts which are due' a\. \he time 
stated by law lot the quarterly meeting. All benefit of the limitation 
Imposed by Subdlv. 12 of Sec. 2894 would be taken away under any 
other interpretation. The presumption of notice extends only to 
those bUls whioh are legally chargeable against the county upon the 
Ilrst Mondays :of December, March, JUDe and September. ' There is 
00 presumpt.on that the public has notice of the consideration of 
bills whic,h do not fall due until alter tbe.se dates. While there are 
many cases that hold that a public, legislative, or quasi judicial body 
Is not confin"d entirely to a consideration of unfinished items of 
busme&&, upo!" reconvening after a recess in a stated or regularly 
called meeting, aU of the casN, so 1al' as I know, hold that only 
such busmess may be cons.dered Ulion reconvening as could have 
been le~alJI cODs.!.er"d in the first instance. This, princIple has been 
laid dow.1 i.1 bcadding v. Lorant, 5 Law and Equity Reports, 16, and 
People v. Hacllt>ior, 22 N. Y. 1:!8. Applying this rule to the case of 
('.ounty c:.om ..... 503i"ners in their cODsiderat.oD, of 'bllls against the county. 
we reaCll t .. e fol.ow.ng conclusions: 

1. '!'hat o.l.s a,nd accounts may be conSidered only at regular 
qnarter.y L.ed1ngs. (Sec. 2894, R. C., Subdiv. 12.) 

2. 'J. hat' IJl case of adjourned regular meetings, only such bills 
or acco .. _.s n.al be considered as were legally chargeable against 
the county at thE> time stated lor the r,egular meeting. 

S. That" therefore, they could not take a recess in a regular 
quarterly n.eeting for the purpose of examining, settling and allowing 
accounts t.~a.nst the co,mty falling due after the time prescribed for 
t be reg :lar quarte.rly' meeting. 

Th.s concJus.on Is in accordance with the result reached in the 
opiniOl; a .. re~ofol'e referred to, and you are, therefore, advised that 
the haud of rounty commissioners cannot under our law adjourn 
regular I.' ct llgS trom time to time to give them an opportunity to 
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examine, settle and allow accounts agail13t the county mo:lthly insteaJ 
of quarterly. 

Marriage, Age for. 
C" nder the laws of 

sixteen years is not 
r.he consen t of lParen t 
a manage valid. 

HOll. M. L. Rickman, 

Yours very truly, 
D.·:"II. KELLY, 

Attorney (jenera!. 

Age of Consent to Marriage. 
this state, a female under the age of 

capable of consenting to marriage and 
Or guardian is of no avail to. make SUcil 

March 19th, 1914. 

Secretary Bureau of Child and Animal Protection, 
Helena, Montana. 

Dear Sir: 
r am in receipt of your communication of the present date, sub­

mitting tor my opinion the question of whether a girl under the age 
of sixteen is capable of contracting a valid marriage with the consent 
of her parent or guardian. 

Sec. 3607, Revised Codes of Montana, 1907, defines marriage as 
follows: 

"Jl.larriage is a personal relation arising out of a civil 
contract, to which the consent of parties capable of making 
it is necessary." 
Sec. 3G08 of the code is as follows: 

··Any unmarried male of -the age of eighteen years or 
upwarl<S, and any unmarr,eu female of the age of sixteen years 
or u!Jwarcls, and not otherwh:le disqualified, is capable of con­
senting to and consummaling marriage." 
Tile provisions of our code l1ealing with the consent of guardians. 

to the marriage of minors is fOUill! in Sec. 3(;19: 
"Where either party IS a llllllor, no license shall be granted 

without the written cUllse,lt of the rather if living, if not, then 
oi the mother of snch mi,.or, or ot the guardian or person 
unGer wl:osc eUle and 15<Jveril:ue;1t SUCJ minor may he, which 
,vr,ti.en consent ,,;hall lJe proved by the testimony of at least 
one coml.etent witness." 
Cntlcr the (ommon law the ages at which consent to marriage 

couid Le give.l were tweive years for fe:nales and fourteen years for 
maleS, and it was held in numerous caSES that marriage by a person 
l.rcvioas to the givcn a!;c was merely incomplete or inchoate and 
not alJ .. ;ulutely voill. SO.lle states untler their codes have held that 
this rule of the common law was not abrogated by the enactmen: 
df the code, and that a marriage before the prescribed age was not 
necessarily VOid, S:J(Jl dec:s;ons being put upon the ground that 
where sueh marriages were not properly prohibited the common law 
rule would prevail. 
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