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sale liquor dealer's license; that is, no such license is provided for 
by our code and nowhere is authority given to issue other licenses 
than those mentioned in Secs. 2759 and 2770. The license mentioned 
in Sec. 2759 is a license to sell all manner of liquors, and contemplates 
the sale thereof 'in any quantity suiting the holder of the license. 
The $75 license provided for in Sec. 2770 contemplates the sale of 
malt liquors exclusively at wholesale in quantities of four gallons 
or more. From the facts as assumed in your letter it appears that 
the commercial company mentioned by you doe.:; not deal exclusively 
in malt liquors, but that it is engaged in the general sale of all sorts 
of liquors-malt, vinous and spirituous, I am, therefore, of the 
opinion that such a firm would not be und'er the necessity of .obtain­
ing the $75 license mentioned in Sec. 2770, since that refers to a 
dealer in malt liquors exclusively. 

In regard to the question of whether a brewiug company which 
pays the annual brewer's or manufacturer's license mentioned in 
Sec. 2770 must also pay the $75 license mentioned by that section, 
for the reason that they deal also in beer not manufactured by them­
selves, hut which is made outside of the state I am of the opinion 
that such a firm dealing' in beer, or malt liquor, other than that of 
their own manufacturing, must pay the $75 license mentioned in 
Sec. 2770. It is to be noted that the first part of the section, 2770, 
provides for a license proportioned to the sales of the manufacturer 
or brewer. It is essentially a license to manufacture, the amount 
of the license being governed in accordance with the amount of the 
product SOld'. The other license mentioned in that section is strictly 
a wholesaler's license, not dependent upon any quantity sold but merely 
a license to deal in such products. The mere fact that the company 
which wholesales beer manufactured without the state' is in the 
brewing business puts them in no different position than any other 
commercial organization which happens to include malt liquor in the 
products handled by it. 

Yours very truly, 
D. 11. KELLY, 

Attorney General. 

County Funds, Transfer of. Funds, Transfer of. Transfer 
of Funds. 

Cnder the 'provisions of Section 2921, Revised Codes, the 
county boa·rd Imay transfer surplus money from one fund to 
another ftmrd When the interest of the ·county demand such 
transfer. 

Hon. Henry V. Beeman, 
County Attorney, 

Forsyth, Montana. 
Dear Sir: 

February 14th, 1914. 

I am in receipt of your letter of the 10th instant, submitting the 
question: 
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"As to the right of the board of county commissioners to 
transfer money frqm the general fund of the county to the 
bridge fund for' the purpose of paying interest on bonds there­
tofore issued for the cnstruction of bridges?" 
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I understand that the state of facts on which the above question 
is predicated is substantially to the effect that bonds have been 
heretofore issued for the construction of a bridge, and that for 
some reason not apparent. In any statement made to this office, the 
provisions of Sec. 2912, relative to the levying taxes for the payment 
of interest and to provide for the redemption of the bonds, have not 
been complied with. 

Sec. 2921, Revised Codes, is very general and· comprehensive in 
its terms, not only authorizing the board to transfer surplus moneys 
from one fund to another when it is deemed for the best interests 
of the county so to do, but it also authorizes the board to appropriate 
such surplus money to the payment of the oustanding indebtedness 
of the county ~nd no limitation is placed upon the character of thid 
indebtedness. When these 'bonds are issued the faith of the county 
is pledged for the repayment, and whatever may be the liabiiity of 
the officials for neglecting (if they did neglect) to comply with the 
provisions of Sec. 2912, the faith of the county is still pledged to 
the payment of the bonds, and while it is probably true that the 
moneys raised by the taxes specially provided for in Sec. 2912 could 

-not be used for any other purpose, it does not follow that other 
moneys could not lawfully be used to pay the interest or principal 
of bonds where such taxes have for any reason failed. "The bond 
fund" is in a sense a special fund, and so is every other fund of the 
county. 

I am of the opinion that ,where bonds are outstanding and there is 
no money in the fund' authorized by Sec. 2912 to meet the interest 
or principal, 'but that there is a surplus of money in the general 
fund of the county, the same may be transferred and used for the 
purpose of paying such interest and principal; and I am further of 
the opinion that the duty enjoined upon the board of the provisions 
of Sec. 2912 is mandatory, and that the attention of the board should 
be directed to this fact, to the end that the credit of the county 
may not be impE:I,red and that its obJ"gations may be prompt;y met 
from the funds specially created by law for that purpose. 

Yours very truly, 
D. M. KELLY, 

Attorney General 




