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by himself, except in those rare cases where it may be done by an 
amenuensis under the immediate direction of the signer, for instance 
in signing a will. The whole object of this provision is that a com­
parison of the signatures of those signing a petition may be made 
with the signatures appearing upon the registration books, in order 
that it may be known whether the persons signing the petition are 
actually entitled to do so. The certificate of the county clerk in 
this matter requires him to certify as to the genuineness of the sig­
natures. Obviously a comparison with a certified copy of the regis­
tration list, no matter how correctly or accurately done, would give 
no proof that the names appearing upon the petition were signed by 
the same persons who signed the registration book. 

You are, therefore, advised that the method of comparison sug­
gested by your letter would not be a compliance with the statute. 

Yours very truly, 
D. M. KELLY, 

Attorney General. 

School Districts, Formation of School Census. "Census 
Children," Defined. 

It is essential to the .formation 01£ a new sc,hool dist'ri'Ct that 
the petition for its 'creation ·contain the n'am'es of the parents 
Or guardians of at least ten "census ·children." "Census chil­
dren" are only such as have been enUlmerated and registered. 

Hon. T. F. Shea, 
County Attorney, 

Deer Lodge, Montana. 
Dear Sir: 

January 22nd, 1914. 

I have your letter of the 17th in'stant, stating that: 
"A question has arisen concerning 'the interpretation to 

be placed upon the words 'census children' as it is used in 
Sec. 404 of Chap. 4 of the Session Laws of the Thirteenth 
Assembly. This 'section states that for the purpose of organiz­
ing a new district a petition' in writing shall be made to the 
county superintendent signed by the parents or guardians 
of at least ten census children between the ages of six years 
and twenty-one years. What interpretation is to be placed upon 
the term 'census children'?" 
Under the provisions of the section of the statute to which you 

refer, when a proposed new district is to be organized: 
"A petition in writing shall be made to the county superin­
tendent, signed by the parents or guardians of at least ten 
'census children between the ages of six and twenty-one years 
of age residing within the boundaries of the proposed new 
districts and residing at a greater distance than two miles 
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from any school house, which petition shall describe the bound­
aries of the proposed new district and give the names of all 
children of school age residing within the boundaries of the 
proposed new district." 
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It appears to me by the, portion of the section just quoted that 
the law recognizes two distinct classes of school children-for in 
the matter of the petition, it must be signed by the parents or 
guardians of "census children," while the petition itself must give 
the names "of all children of school age." It would seem from this 
that t-hough one be a child of school age, its parents or guardian 
may not sign a petition for the' organization of a new district unless 
it appears also that the child itself falls within the class denominated 
as "census children." In the same section it is further provided 
that no new district may be organized unless there shall be at least 
ten "census children" left in the remaining portion of the original 
district. Further, under the fourth paragraph of the section, the 
basi'S for the division of the school fund shall be the school popula­
tion as shown by the last school census, before the division of the 
district or districts occurred. Paragraph 3 of Sec. 512 of the chapter 
provide for an annual school census, and this being true, I am led 
to believe that where the Lerm "census children" is used in the 
section to which you refer, it means children who have been officially 
counted and whose names appear on the census. In the case of 
State v. Sweeney, 24 Nevada, 350, 55 Pacific, 88, a question of similar 
import arose, and the court in deciding the question said': 

"We are of the opinion that the term 'census children' 
means the number of children officially registered. One of the 
definitions given by Webster of 'census' is: 'An official regis­
tration of the number of the people.''' 
It follows, therefore, that parents or guardians are not qualified 

to sign a petition for the organization of a new school district unless 
they have children of -school age whose names appear in the official 
school census, and who are at the time of the signing of the petition 
residing within the proposed new district at a greater distance than 
two miles from any school house. 

Yours very truly, 
D, }L KELLY, 

Attorney General. 

Municipal Improvements, Assessment for. Assessment for 
Municipal Improvements, Collection of. Delinquent Assess­
ments, Collection of. County Treasurer, Duty of With Respect 
to Delinquent Assessments. Tax Sales. 

"V here taxes and ,municipal i-mprovements assessments 
chargeable against the saime Iproperty both become delinquent, 
it is the duty of a county treasurer to segregate the amounts 
and expose the property for sale for both in a single sale. 
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