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makes them subject to be taxed upon all property owned or used by 
them. The result of this is that all of the property owned or used 
by banking corporation organized under the laws of the State of 
:\lontana, must be taxed' to the corporation. This necessarily implies 
that the only assessment which can be levied against the shares of 
such a corporation in the hands of the share holders is upon the 
excess in their market value over the value represented by property 
within the state belonging to and taxed to the corporation. This 
would be whatever portion of the full cash value of the shares was 
due to property owned by the bank outside of the state. 

To outline the procedure for taxation of such banks, as was done 
above, in the case of national banks: 

1. To tax all the property within the state and belonging to the 
corporation to the corporation. making alll)wance for bona fide debts, 
as in the case of national banks. 

2. To tax the shares of such corporation in the hands of the 
share holders upon any portion of the full cash value thereof, due 
to property not within the state. 

Applying this to the case mentioned in your letter of April '12th, 
if the bank in question is a national bank, the full value of the real 
estate would' be taxed to the hank and the shares would be taxed 
to the share holders at the full cash value given them by the remain­
irg- nropcrty of the bank. If, on the other hand, it happened to be 
a corporation organized under the laws of this state, all of the property 
within this state belonging to the corporation must be assessed to it 
and in the case of national banks where assessors deduct the value 
of the real estate from the total value of all the property in order 
to get at the proper valuation of the shares, the real estate should 
be given the same value in the deducation as, it is for taxation 
purposes. 

Very truly yours, 
D. M. KELLY, 

Attorney General. 

Oste')~athic Physicians, Not Considered "Physicians" Within 
the Leg-al Definition of the Term. Physician and Surgeon, 
DEfinit~cn of. Osteopathic Physicians, Not Entitled to Benefits 
of Chapter 114, Laws 1913. 

The provisions of Chapter 114, Laws of 1913, do not apply 
to osteopathic physicians, but only to regularly licensed physic­
ians and surgeons. 

Dr. Asa Willard, 
Secretary Board of Osteopathic Examiners. 

:\1issoula, :\lontana. 
Dear Sir: 

May 19th, 1913. 

Replying to your letter of the 15th instant, wherein you inquire 
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whether or not the provisions of Chap. 114, Session Laws of 1913, 
relating to discrimination between physicians or the patients or regu­
larly licensed physicians, applies to what you term "osteopathic 
physicians." I have examined this measure very carefully, and find: 
that it has application only' to "regularly licensed physicians." An 
examination of Art. VI, Chap. 1, Part 3, Title 7, of the Revised Codes 
of Montana of 1907, being Secs. 1594 to 1606 inclusive, which sections 
prescribe the regulations of practice of osteopathy, discloses that 
osteopaths or persons practicing osteopathy are not considered phy­
sicians. Likewise, Sec. 1585 of said Code, relating to the practice 

of medicine, uses the word "physician" in the same sense that Sees. 
1594 to 1606 inclusive uses the word "osteopath." The word "phy­
sician" is defined in Cyc. as follows: 

"The word "physician" is defined to mean a person who 
has received'. the degree of Doctor of Medicine from an incor­
porated institution; one lawfully engaged in the practice of 
medicine. The word in its popular sense means one who pro­
fesses or practices medicine, or the healing art; a doctor of 
medicine. The term includes all who practice physic or 
surgery and is not limited to anyone school of practitioners. 
It therefore includes a homeopath." 

30 Cyc. 1554. 
It is apparent, therefore, that the word "'physician" has reference 

to the practice of medicine, and under the provisions of Sec. 1606, 
osteopathy is expressly declared' not to be the practice of medicine 
or surgery, within the meaning of this code. 

I think it is clear, therefore, that the provisions of the hospital 
biB 'have no relation to osteopaths or the practice of osteopathy. 

Very truly yours, 
D. M. KELLY, 

Attorney General. 

Salary of Stenographer, To Secretary Bureau of Child and 
Animal Protection. Adjutant General, Stenographer of. 

Under the provisions of Chapter 81, Laws of 1912, the annual 
compensation to be paid the stenographer of the secretary 
of the Bureau of Child and Animal Protection, I'> 

$900.00 per annum. The same Act provides an ad­
ditional salary or compensation of $3CO.OO per annum to 
be paid him for services performed by him in the office of the 
adjutant general. Though the Thirteenth Legislative Assembly 
appropriated $1,000 to be paid'him as stenographer in the office 
of the secretary of the Bureau of Child and Animal Protection, 
he is not entitled to receive more than the salary fixed by law 
for his services in that office. 
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