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during the course of such examinations. Their functions seem mainly 
to be that of preparing the questions and deciding the fitness of the 
applicants after the questions have been answered by them, and in 
as much as Sec. 1587 provides that: 

"Such examination may be conducted' in the presence of the 
dean of any medical school, or the president of any medical 
society in this state," 

think that it would be within the power of the board to delegate 
the conduct of the examination to the secretary of their board, if 
they so saw fit. 

rt is therefore my opinion that after the questions, upon which 
the applicants for license to practice medicine are to be examined, 
are prepared by the state board of medical examiners, they may be 
given, and the examination upon them conducted by the secretary 
of the said board',' without the presence of the whole board at the 
examination, provided, of course, that the board meets to decide upon 
the qualifications of the applicants after an examination of their 
answers to the questions. 

Very truly yours, 
D. M. KELLY, 

Attorney General. 

Foreign Building and Loan Association, Cannot Enter Into 
Montana and Transact Business. 

There has been no change in the law SInce the passage of 
the Act of 1907, and a foreign building and loan association 
cannot now enter the State of :'Iontana and transact business 
therein. 

Hon. H. S. McGraw, 
State Examiner, 

Helena, Montana. 
Dear Sir: 

April 30th, 1913. 

I beg to acknowledge receipt of your communication under date 
the 26th instant, requesting my opinion as to whether a foreign build­
ing and loan association may enter the State of :iiontana and do 
business therein. You note in your letter that the Hon. A. J. Galen 
has had this same question before him while he was attorney general, 
and that in an opinion to Assistant State Examiner Rae, rendered 
on June nh, 1907, he held that a foreign building and" loan association 
could not after the passage of the act of 1907, enter the State of 
Montana for the purpose of transacting business therein. I find no 
change made in the statutes of this state since the opinion of :iIr. 
Galen, above referred to, was rendered, which in any manner affects 
the right of a foreign building and loan association to enter and 
transact business. 
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For the reasons set forth in :\lr. Galen's opinion, you are, there­
fore, advised that a foreign building and loan association cannot now 
enter the State of :\Iontana and transact business herein. 

Very truly yours, 
D. :\1. KELLY, 

Attorney General. 

County Health Officer, Is County Officer. County Physician, 
It Not County Officer. Mileage, Construction of. 

A. county health officer is a county officer and must main­
tain an office at the county seat. A county physician is not a 
county officer, but must reside within the county. Officers are 
€!ntitled to mileage for the distance actually traveled, which 
must be computed upon the shortest feasible route, weather 
conditions and conditions of the road at different times of the 
year being taken into consideration. 

Hon. B. E. Berg, 
County Attorney, 

Columbus, Montana. 
Dear Sir: 

l\'lay 1st, 1913. 

I beg to acknowledge receipt of your letter of April 14, 1913. 
inquiring as to whether Sec. 2967 of the Revised Codes, providIng 
that all county officers must hold their offices at the county seat, 
embraces a county health officer and county physician. In answering 
this question it is necessary first to decide whether these officers 
can be classed as county officers, as the same are understood by the 
constitution and codes. Neither of them are mentioned as county 
officers as the same are enumerated in Sec. 2957 of tile Revised Codes. 
Secs. 5 and 6 of Art. XVI of the Constitution of l\Iontana provide 
for the election and appointment of the various officers of the counties, 
Sec. 6 of Art. XVI being as follows: 

"The Legislative Assembly may provide for the Illection 
or appointment of such other county, township, precinct and 
municipal officers as public convenience may require, and 
their terms of office shall be. as prescribed by law, not in 
any case to exceed two years, except as in this constitution 
otherwise provided." 
It is doubtful whether the office of county physician, as he is 

ordinarily called, 'can be properly classed as a county officer, provision 
being made in Sec. 20;;6 that: 

"The board must annually at their December meeting make 
a contract with some resident practicing physiCian to furnish 
medieal attendance to the sick, poor and infirm of the county, 
and to inmates of the county jail, and must also make pro­
vision for the furnishing of medicine to the same." 
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