110 OPINIONS OF THE ATTORNEY GENERAL

School Trustees, Expiration of Term of. Term of School
Trustees, When Expires,

The term of a trustee appointed by the county superintendent
expires at the next annual election. The word ‘“regularly”
applies to trustees who have been appointed, as well as to those
elected and whose terms expire by reason of having served a

full term.
. April 2nd, 1913.
Hon. H. A. Davee,
Supt. Public Instruction.
Helena, Montana.
Dear Sir:

I beg to acknowledge receipt of your inquiry of this date,
namely:

“What is the meaning of the word “regularly” as used

in paragraph 9 of Sec. 502, Chap. V. of House Bill No. 129 of

the Thirteenth Legislative Assembly.

Does this word apply only to trustees who have been
elected or does it apply as well to trustees whose terms expire

by reason of appointment?”

Paragraph 6 of the same section provides that when a vacancy
cceurs in the office of trustee of any school district:

“The county superintendent shall immediately appoint in

writing some competent person, who shall qualify and serve

until the next annual school election,”

It follows, therefore, that the term of a trustee appointed by
the county superintendent expires at the next annual election, and
therefore ‘“regularly” expires. The word ‘“regularly” applies as well
to trustees who have been appointed to fill a vacancy as to trustees
who have been elected, and whose terms expire by reason of having
served a full term.

Very truly yours,
D. M. KELLY,
Attorney General.
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