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License, to Racing Association or Corporation. Racing 
Corporation or Association, More Than One in Any County 
May Be Granted a License to Conduct Race Meetings. Race 
Meetings, One or More May Be Conducted at the Same Time 
in Any County on Different Tracks. Bets or Wagers, Makers 
of After Expiration of Time Allowed by Law Liable Under 
the Provisions of Chap. 92, Laws 1909. 

Chap. 92, Laws of 1909, simply limits 1:he time of race meet­
ings to 30 days and does not prohibit the holding of more thaa 
one such meeting in any of the counties 'of the state. 

Persons making, reporting, recording or registering bets or 
wagers upon the result of any contest of speed, etc., act :l-t 
their peril and are liable under the provisions of Chap. 92, 
L'aws of 1909. and are bound to know when the :period o( time 
specified in the law has expired. 

Hon. Thos. J. Walker, 
County Attorney, 

Butte, Montana. 
Dear Sir: 

January 16, 1911. 

I am in receipt .of your letter of Jallluary 7th, asking my opinion 
upon ·the following qnestion: 

"Will the fact that there are tw.o corporations in the 
county of Silver Bow, interested in racing, and one of them 
applies for a license. and is grauted the s'ame for a race meet 
for 30 days, preclu{le the other corporation from a])plying for a 
similar license to ·oonduct a race meet and conduct same where 
·both cOl'porations have different tracks situated in the county. It 
being the inten.t to conduct the meet in accordance with the 
recent act passed by the 1909 legislative assembly, which in 
effect holds that no such race meet shall last for a period of 
more than 30 {lays, would it be poss~blp under the law, to con­
duct both meets at the same time, or at different times so 
long as the 30 days have not been cOllf.umed, or ·does it give 
the party who first secured 1.1.' 30 day license the monopoly 
and bar the otlrer corporation from holding a race meet." 
It is my opinion that Chapter !J2 of the Eession Laws of 1909 does 

not confine such race meet to some one particular race track or asso­
ciation within the county, nor does it limit the number of race meets 
that may be in progress within the one connty at the same time, but 
that it rather limits the period of time of race -meets as a class in 
each county, and when that time shall -have expired, counting from 
th\l first -day in any cal.mdar year where betting has been conducted 
or carried on within the enclosure of the race track or fair grounds, 
and when the time specified by the law has been exhausted, whether 
in conscutive days or not, the "open season" for making, reporting, 
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recording or registering any bet or wager on racing at once closes, 
and any person thereafter making, reporting, recording or registering 
any bet or wager upon the result of any contest of speed, etc., is 
clearly liable under the provisions of that law. 

It is clearly the intent of the iaw to plp.ce persons engaged in such 
occupation in the position that they act at their peril and are bound 
to know when the period of time specified in th'e law has expired. 

In view of the foregoing; it is my opinion that the fact that one 
racing association secures a license und8r Section 2769 of the Revised 
Codes for a race meeting of thirty days would not preclude another 
racing association from applying for a similar license, and that so 
long as racing in the county did not exceed the time limit of thirty 
ways, both meetings could be 'conducted at the same time, or at differ­
ent times. I also respectfully call your attention to an opinion here­
tofore rendered by the <office with reference to the issuance of licenses, 
which will be found in Vol. 3, Apinions of Attorney General, p. 163. 

This statute is purely a police regulation intenaed to apply to race 
meetings, and its provisions should be followed with that idea in view. 

Yours very truly, 
ALBER'f J. GALEN, 

Attorney General. 

Corporation, Minors Stockholders In. Minors, Right to Hold 
Corporate Stock. Banks, Minors as 'Stockholders In. 

A minor may Ihold stock of a corporation in this state includ­
ing banking corporations. His liability is the same as that 
of other stock holders, the liabil1ity, however, miglht be avoided 
on the ground of minority. 

Hon. C. E. Kumpe, 
State Examiner, 

Helena. Mont. 
Dear Sir: 

January 17th, 1911. 

I am in receipt of your letter of January 11th, 1911, wherein you 
ask my official opinion upon the following question: 

"Has a minor the right to hold stock in a corporation?" 
You state the question arises in this way-a father wishes to 

transfer bank stock to a minor son-and you inquire whether the 
minor has any liability under the banking laws of the state. 

You are advised that in' my opinion minors are not preclud'ed 
from holding stock of a corporatio!1. While there is no express power 
conferred by statute in this respect, neither is th'ere any express pro­
hibition, and Section 3841 of the Revised Codes seems to ·contemplate 
that minors may hold shares of stock in that it says, th'e share of 
stock of the estate of a minor lllay be represented by a guardian. 
Part I of the civil code, being S"lctions 3584 et seq., of the Revised 
Codes treats of minors and their powers and limitations, one of which 
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