
OPINIONS OF THE ATTORNEY GENERAL. 

<'1' she arrives at the age of twenty-one years, unless paroled or legally 
discharged. Section 9802 proyides that when a boy or girl of sane 
mind betweea the as-a; 01 eight and eighteen yeal"S, shall, in any court 
of record, or by any judge of the \listrict court in this state, be com­
mitted to the Reform School, a copy of the crder (If commitment under 
the seal of the court, ac(!ompanied by a certificate of health, shall b~ 
sufficient warrant for carrying such boy or girl to said school, and 
for his or her commitment to the custody of the director thereof. 

As to whether or not the court had jurisdiction to commit the boy 
or girl to the Reform SChODI, is a matter which does not concern the 
officers of the school, for the reason that the order of commitment of 
the court i'3 binding upon the offic"rs of the school and is their auth­
ority for receiving amI caring for the person committed until such 
time as it is set aside by a court of competent jurisdiction. 

You are, therefore, advised that in answer to eacch of the above 
queetions propounded, it is your duty to receive the individual com­
mitted in each instance, and that his age is determined, so far acs his 
commitment to the school is concerned, by that found and fixed by 
the court in the order of commitment. 

Yours yery truly, 
ALBERT J. GALEN, 

Attorney General. 

Taxes, State Officers Cannot Be Vested With Po~er to 
Order County Officers to Levy. Officers of State, Cannot Be 
Vested With Power to Order County Officers to Levy Taxes. 

r\ state official or state board cannot be vested with legal 
authority to orclercounty officers to levy taxes upon property 
in their county, for vhe reason that the legislature cannot grant 
the power of local taxation to persons over whom the popu­
lation to be taxed could exercise no control. 

M.r. M. L. Dean, 
Secretary and Tnspector at Large, 

Missoula, Montana. 
Dear Sir: 

Jannary 4, 1911. 

Your letter of December ~7th has been received, requesting my 
opinion upon the following propositions: 

1. Can a state official, or state board be vested with legal. 
authority to order a county assessor or county commissioners 
to levy on all taxable property in the copnty and collect special 
fund in their respective {'ounty for special purposes, to be used 
in the county collected? 

2. COUld s'everal cOlmtie~ be grouped .and a district 
formed under the same regulations? 
In reply, I will say, that Section 4, of Article XII, of the Consti­

tution of the State of ~lontana, provides that the legislative assembly, 
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shall not leyy taxes upon the inhabitants or property in any county, 
city, town. or municipal corporation for county, city, town or municipal 
purposes, but it may by law ve'3t in the corporate authorities thereof 
power to asse3S and collect taxes for such purposes. 

Under this provision of the coastitution, a law could not be passed 
vesting in any state offi~tal or sta~e board legal authority to order the 
county assessor or county commis,sioners to levy a tax upon property 

- in their county; and cOThSequentIy several C0111lties could not be grouped 
under a similar regulation. 

The purpose of this constituti'JP.al clauiOc was to prevent the legis­
lature from granting the power of local taxation to persons over whom 
the population to be taxed could exercise no control. In the event such 
a law could be passed, it would take away from the people of the 
county the right to self governmeilt. 

The same question involved here was thoroughly discussed and 
decided by our supreme court in the recent case of state ex reI. Gerry 
vs. E'dwards, reported in 111 Pac. page 734. 

Yours very truly, 
ALBERT J. GALEN, 

Attorney General. 

Retail Liquor License, No Authority 'of Boards of County 
Commissioners to Refuse_ County Commissioners, Authority 
as to Retail Liquor License. 

Boards of county commissioners have no authority with 
reference to issuance of retail liquor license in cities, towns or 
villages having moretJhan one hundred inhabitants. 

Hon. J. J. Hindson, Chairman, 
Board of County Commissioners, 

Lewis and Clark County, 
~elena, Montana. 

Dear Sir: 

January 5, 1911. 

I am in receipt of your letter of the 4th inst., making inquiry as ~o 
the power of the board of county commissioners to refuse the issuance 
of a retail liquor dealer's license in the village of East Helena. In 
your communication you failed to "tate whether or not East Helena 
is a village of less than one hundred inhabitants and therefore, whether 
the application for a saloon licen::;a is made in pursuance of Section 
2760 of the Revised Codes. 

However, from my personal knowledge of the number of inhabi­
tants in the village of East Helena and knowing that the population 
exceeds one hundred, I therefore, conclude that the inquiry is with 
referenee to the issuance of a retail liquor dealer's license in a village 
containing a population of more than one hundred. Assuming, there­
fore, that the foregoing conclusion is correct, it is my opinbn that 
the board of county commissioners has no authority conferred upon 
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