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State Reform School, Duty to Receive Persons Committed 
Determined by Order of Commitment Accompanied by Certi­
ficate of Health. Officers of Reform School,. Bound by Order 
of Commitment. 

It is the duty of the proper officers of jihe State Reform 
School to receive an imliyidual commited to that institution by 
a court of competent jurisdiction, when accompanied by a copy 
of the order of commitment under the sea-l of the court, to­
gether with a certificate of health of the individual committed 
and the age of the indiyidual committed is determined so far 
as the officers of the reform school are concerned, by such 
order ·of commitment. 

Messrs. H. W. GeDrge and C. 'iV. Butler, 
Executive Board, State Reform Scho.ol, 

Miles City, Montana. "-
Gentlemen: 

January 3, 1911. 

Your letter Df December 28th, 1910, has been received requesting 
my opinion upon the following questions: 

. 1. When, upon commitments of inmates to this institu­
tiDn, the board has ()vidence that the one committed is older 
than the age stated in thE' commitment, and in some cases past 
the age Df 18 years, is it Dur duty to accept, with questiDn, 
the facts as to age as st.ated in the commitment? 

2. In some cases !Joys committed. to the scha:JI have ar­
rived at the age of 18 years between the time they are tried 
and convicted and the times Df their arrival at the school. 
Is it our duty to receive them? 

3. In Dther cases boys have been arrested and proceedings 
startE'd against them befDre they are eighteen, and they have 
attained the age of eighteen before con:mitmel'lt by the court. 
Is it our duty to receive theb? 

4. We recently received from Beaverhead county, two 
bOys, and the president is well satisfied that they are over 
eighteen years of age; in fact, nearer twenty-{)ne. President 
George has inquiries out and expects to receive advice from 
a Utah institution of which they were once inmates. In event of 
their being reported as nearer twenty-{)ne than eighteen years 
Df age, what is the proper course for us to follow? 
In reply to these questions, I '.,ill say, tllat under the provisiDns of 

SectiDn 9780, Revised Codes, the State Reform School is established 
for the keeping and reformatory training of youths between the ages 
of eight and 'eighteen years who are residents of the State of Mo.n­
tana, and who. on presenta.tion to. the ·director of 'said school by an 
accompamying Dfficer, parent Dr guardian, shall be accompanied by a 
certificate of commitment; and section 9808 prov.ides that eaoh ooy or 
girl committed to the State Reform School shall remain there until be 
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<'1' she arrives at the age of twenty-one years, unless paroled or legally 
discharged. Section 9802 proyides that when a boy or girl of sane 
mind betweea the as-a; 01 eight and eighteen yeal"S, shall, in any court 
of record, or by any judge of the \listrict court in this state, be com­
mitted to the Reform School, a copy of the crder (If commitment under 
the seal of the court, ac(!ompanied by a certificate of health, shall b~ 
sufficient warrant for carrying such boy or girl to said school, and 
for his or her commitment to the custody of the director thereof. 

As to whether or not the court had jurisdiction to commit the boy 
or girl to the Reform SChODI, is a matter which does not concern the 
officers of the school, for the reason that the order of commitment of 
the court i'3 binding upon the offic"rs of the school and is their auth­
ority for receiving amI caring for the person committed until such 
time as it is set aside by a court of competent jurisdiction. 

You are, therefore, advised that in answer to eacch of the above 
queetions propounded, it is your duty to receive the individual com­
mitted in each instance, and that his age is determined, so far acs his 
commitment to the school is concerned, by that found and fixed by 
the court in the order of commitment. 

Yours yery truly, 
ALBERT J. GALEN, 

Attorney General. 

Taxes, State Officers Cannot Be Vested With Po~er to 
Order County Officers to Levy. Officers of State, Cannot Be 
Vested With Power to Order County Officers to Levy Taxes. 

r\ state official or state board cannot be vested with legal 
authority to orclercounty officers to levy taxes upon property 
in their county, for vhe reason that the legislature cannot grant 
the power of local taxation to persons over whom the popu­
lation to be taxed could exercise no control. 

M.r. M. L. Dean, 
Secretary and Tnspector at Large, 

Missoula, Montana. 
Dear Sir: 

Jannary 4, 1911. 

Your letter of December ~7th has been received, requesting my 
opinion upon the following propositions: 

1. Can a state official, or state board be vested with legal. 
authority to order a county assessor or county commissioners 
to levy on all taxable property in the copnty and collect special 
fund in their respective {'ounty for special purposes, to be used 
in the county collected? 

2. COUld s'everal cOlmtie~ be grouped .and a district 
formed under the same regulations? 
In reply, I will say, that Section 4, of Article XII, of the Consti­

tution of the State of ~lontana, provides that the legislative assembly, 
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