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the board wishes to know if it will be lawful for them to ad­
vertise in both newspapers?" 
By the' provisions of Section 882, Revised Codes of 1907, a school 

trustee is prohibited from being interested either directly or indirectly 
in 'any erecti9n of school houses, or for warming, ventilating, furnish­
ing or repairing the same, or from being in any manner connected with 
the furnishing of ISUiPplies for the maintenance of the school, or. to re­
ceive any compensation or reward for service;; rendered as trustee. 
In my opinion the provisions of this section are exclusive and for that 
reason the advertisement for bids in a newspaper in which a trustee 
may be interested is not prohibited by sairl section. 

From your question it i;; rather difficult to ascertain whether the 
newspaper mentioned is owned by a co-partnership or a corporation, 
but in view of the statement that the member of the board is not a 
member of the firm who owns the paper, I take it that he is not in 
the actual active manag~ment, but is simply a stockholder in a ,paper 
owned and operated by a cor,poration, and I can see no reason why a 
ooI1P<>ration conducting a newspaper could not le,gaIly insert in 'Such 
paper the advertisement of the 3ehool hoard for bids even though one 
member of the board of trustees of the school district is the owner of 
certain of the capital stock of such corporation. 

With reference to the latter portion of Jour question 1 can see no 
reason why the school board in their good judgment and dis'cretion may 
not puiblish their call for bid'S in as many Lews,papers as they see fit 
and proper, the advertisement being to call to the attention of the 
prospective biddElrs, work and furnifohings contemplated by the school 
board, and the more thoroughly such contemplated work is called to 
the attention of such prospective 'bidders the more it would inure to 
the benefit of the district in inviting competition. 

Yours very truly, 
ALBERT J. GALEN, 

Attorney General. 

Health Officer, Fees Of. Contagious Disease, Duty 0'£ 
Health Officer. Fees 6f Health Officer. 

,When a health officer is called in by a physician in charge 
of any given case to ascertain the communicable nature of 
such disease, such officer acts in his official capacity and could 
not cha~ge the individual for his services, 

Dr. T. D. Tuttle, Sec'y., 
State Board of Health, 

Helena, -Montana_ 
Dear Sir: 

May 16, 1911. 

I acknowledge receipt of your letter of the 13th inst., in which 
yon 'submit for my opinion the following question: 

"When a physician is in ,doubt with regard to whether a 
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patient under his care is suffering from a communicable disease, 
has he the authority to call on a health officer to see the patient 
as a health officer and determine the nature of the disease, 
or is the health officer entitled to charge the individual in such 
cases as though call::!d in conal.ltation T' 
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In my opinion whatev€r action the health officer takes at the invi­
tation or solicitation of the physician in charge of any given case is 
taken by such health officer officially and in no case except where such 
health officer may be called in consultation at the request of the indi­
vidual, could such health officer charge the individual for his services. 
The right to collect fees as between the physician and patient is purely 
a matter of private contract and must be entered into as a private· 
contract, so that it is my opinion, that it being the duty of a health 
officer to investigate the existence of contagious diseases within his 
district, that in making a visit as such health officer he cannot charge 
the ,patient therefor, a fee as for such consultation. His compensation 
prescribed by law covtlrs all such ~ervices. 

Yours very truly, 
ALBERT J. GALEN, 

Attorney General. 

Electors, Who Entitled to Vote at Special Elections. Special 
Elections, Who Entitled to Vote At. Registration List, Where 
-County Boundaries Changed. 

At a special election, the registration list as used at the pre­
ceding general election must be used, and no persons are enti­
tled to vote whose names do not appear on such registration 
list. 

Upon the changing of the boundary lines of any coanty, 
persons residing within the added territory are not entitled to 
vote at any special election held in such county prior to the 
next general registration, there being no provisions of law 
whereby their names may be entered upon the registration list. 

May 15, 1911. 
Hon. W. L. Ford. 

Gounty Attorney, 
White Sulphur Springs, Mont. 

Dear ~ir: 
1 acknowledge receipt of your letter in the 11th Inst., enclosing a 

copy of an opinion rendered by you on the 11th Inst., to :Mr. E. P. 
Ashley of Hedgesville, YOur county In reply to & question submitted to 
you by Mr. Ashley, as follows: 

"1 lived in Fergus county last election and voted at the 
Halbert school house, but happen ~o be .In the portion of Fergus 
county that was put in Meagher, &]#d would like <to know 
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