
OPINIONS OF THE ATTORNEY GEXERAL. 

In view of the provisions of said Sec. 3039. it is undoubtedly the duty 
of the cOtinty clerk to rE-cord all such plats attached to the deed, as 
well as the substance of the deed. itself. 

2. Has the county clerk and recorder authority to engage 
the services of a draftsman to reduce the scale of suC'b blue 
prints to such propor.:ions as \\iII permit the prints being cor­
rectly represented upon the pages of the deed record books? I 

Section. 3037 of the Revised Codes deals with the duty of the 
county clerk to record certain maps; also Section 3168, with reference 
to the fees of county clerks, being item 11 thereof, provides for .the 
fees to be coIlected for platting certain maps, and it is apparently .tlie 
intention of the law that the county clerk should procure a copy- oj; 
such blue print or plat attached to any deed filed for record, to· be 
made in thee same m[l.nner as he would have ma,de the plats or maps 
mentioned in said Sections 3037 and 3168. There can be no objection 
to the reduction of the scale of said plat in order to conform t-o the· 
size of the record book, so long 3.B the reco:-ded plat conforms strictly 
in proportion to the instrum'ent filed for record. 

3. Would filing such blue prints, or copies thereof, in his OIffice, 
without making copies of the prints upon the deed record books, be a 
sufficient recording of sueh deeds, on the part of the county clerk an~ . 
recorder, within thecontemplat.ion of the law? 

It is my opinion that the blue prints attaohed to the deeds' 'soould, 
not be detached therefrom, and especially in view of said Section 3039 
of the Revised Codes. It is the duty of th'c county clerk to r~rd· 
the plat, as well as the written portion of ,the deed itself, and ,after: 
such recording to return the same to the party leaving the sam'e' for 
record. ' ' i I 

Yours very truly, 
: I 

.AlJBEP.T J. GALEN, 
" 

Meetings of County Commissioners, 
Commissioners, Meetings of Fifth Class 
ment of in Fifth Clas~ Counties_ 

Attorney General.. 

Fifth Class. County., 
,Counties. Bills, Pa:y-

'II :1, 

. ,!II' 

In counties of fifth class the board of county commissi<i>11~r.s 
are not authorized to adjourn a regular meeting to the end 
of the month for purpose of paying hills. . 

The payment: of bills is not such "business of the county" as 
will require a special meeting of the commissioners III a fifth 
class county. 

Mr. J. H. Stevens, 
County Attorney, 

Kalispell, Montana. 
Dear Sir: 

December 17, 1910. 

Your letter of December 15th has heen received, requesting my 
opinion upon the following propoSition, viz: 
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16 OPINIONS OF THE ATTORNEY GENERAL. 

"May the board of county /Commissioners of a county of the 
fifbh, class adjourn their regular meetings from time to' time 
during the quarter, so that they may pay their bills monthly?" 
In reply I will say that Sec. 3891, Reyi~ed Codes, provides that in 

counties, except of the first, second and third classes, the 'board of 
county commissioners must meet on the first Mondays of December, 
Marc:h: June and September of each year, and may sit not exceeding 
five days at each session, except the December session, at which they 
may sit not exceeding eight days; but th'e board may, at any time, 
bY' givl'llgb at least ,five days' !lulic notice, hold an extra session of not 
lllIOre than two days' duration. 

This ,s,ection appears to be mDndatory, and does not contemplate 
thaJt the board m.ay adjourn its sessions to the end of the month for 
the purpose of paying bills, or attending to other 'business which is 
not ,before the meeting, but limits the commissioners to not to exceed 
five days ,during the M,arch, June and September meetings, and to 
eight d'ay'S during the December meeting, and in my opinion they 
would not have power or 'authority to adjourn their meetings to the end 
oj} ilie month for the purpose of paying 'bms at. the end of the month 
to which the meeting was adjourned. 

,Sec. 2886 provides for calling, special meetings of the board at 
any time after the adjournment of a regular meeting, if the business 
of tlhe county requires it, which! special meeting may be ordered by a 
majority of the board. This order mU'st be of record, and five days' 
notice thereof muM be given by the derk to each member not jOining 
in' the order; and the order must :Jpecify the business to be trans'acted, 
and none other than that specified can be transacted at such s'pecial 
me~ting. 

In my opitJ.ion the "business of the county" would not be such as 
to require a special meeting of the board for the purpose of paying 
monthly bills, for they are S,uPDosed to be taken care of and paid at the 
quarterly meetings. 

You· are, therefore, advised thai. in my opinion the board of county 
commissioners of counties other than the first, 'second and third class 
cannot, as a matter of law, adjourn their meetings to the first of thc 
mi()lIlth for the purpose of paying monthly bills, but that such bills must 
wait until the next regular meeting. 

Yours very truly, 
ALBERT J. GALEN, 

Attprney General. 

Game and Fish Fund. State Game Warden, Deputy. 
Deputies, Traveling Expenses Of. 

The limitation of $2,O:)() per annum fixed by Section 1967, 
Revised Codes, for the expenses of the Game \-Varden's Off.ice, 
and bhe limitation of $300.00 per annum, fixed by Section 1968, 
Revised Codes for trayeling expenses of deputy game warden 
are not to be considered as appropriation bills, but merely as a 
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