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collected on account of the special taxes. 
Section 2742 of the Revised Codes provides that the County Treas­

urer shall hold taxes paid under protest and not make accounting to the 
State Treasurer until after suit. However, in this particular case the 
City Treasurer is the custodian of the money, and as such City Treasurer 
is under no ohJi.gations to cover any portion of the city taxes into the 
state treasury. 

The policy and intention of Section 2742 is to prevent money being 
paid by the county to the state where taxes are illegally or erroneously 
collected, because there is no way for the county to reimburse itself 
from the state, except by an act ,M the legislature. 

Very truly yours, 
ALBERT J. GALEN, 

Attorney General. 

Mileage, Who Entitled to. Chief of Police, What Mileage 
Entitled to. VV:arrant of Arrest, Mileage Due for Service of. 

A chief oi police to whom a warrant of arrest is issned may, 
under the provisions of Section 9041, Revised Cocles, serve the 
same in any part of the state. and should receive therefor the 
same mileage and compensation allowed sheriffs and constables 
under Section 3137, Revised Codes. 

Helena, Montana, March 8, 1909. 
Hon. O. M. Harvey, County Attorney, Livingston, Montana. 
Dear Sir; 

I am in receipt of your letter of March 3, 1909, in which you submit 
for opinion of this [j.ffice the following question: 

"Is a chief of police, who executes a warrant under the 
authority of Section 9041, Revised Codes, outside of the county 
in which the warrant originates oO.r within the county but out­
side of the city of which he is an officer, entitled to mileage and 
for transportation of prisoner in the same manner and amount 
.as the sheriff of thee county would be under like circumstances?" 
I advise you that, in my lopinion, a chief of police is entitled to com­

pensation equal to that provided by Section 3137, Revised Codes, for 
sheriffs and constables. Where, in the line of his official duty, an officer 
makes necessary expenditures for and on behalf of the county, he is, of 
course, entitled to reimbursement therefor. In ordinary cases wliere the 
manner and amount of such reimbursement is not provided by law, the 
officer is entitled to his actual, necessary expense incurred. 

While the legislature has not, in the case cited by you, made provi­
sion for reimbursing the officer, still Section 9041, Revised Codes, confers 
upon pOlicemen the same powers in the service of a warrant as are con­
ferred upon s'heriffs and constables, and the service of the chief ;of police 
being identical with that of the sheriff, I believe that the compe.nsation 
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provided for in Section 3137, Revised Codes should be paid by the c"Ounty 
to the chief of police. 

Very truly yours. 
ALBERT J. GALEN, 

Attorney General. 

Insurance Companies, License Fee to Re-Insure Business. 
Licenses, Liability of Re-Insurance Companies to Pay. 

vVhere a fire insurance company comes into the state for the 
purpose only of handling re-insurance of other companies which 
pay the license fee provided by Section 40I7, the re-insurance­
company is not required to pay such license fee. 

Helena, l\funtana, March 9, 1909. 
Han. H. R. Cunningham, State Auditor, Helena, Montana. 
Dear Sir: 

I am in receipt of your letter of the 5th ,jnst., requesting an opinion 
construing Section 4017, in connection with the following statement of 
facts: 

There are now admitted rto do business in this state several 
foreign fire insurance companies which have complied with Sec­
tion 4021, Revised Codes, by paying the $300.00 fee for filing 
the documents required to be filed under Section 4062. These 
particular companies do not .write any direct policies of fire 
insurance on risks in this state, lOr transact any business 'in Mon­
tana other than accepting re-insurance from other companies in 
Montana which write the original insurance and collect the prem­
iums direct from the insured. These re-insurance companies are 
admitted for that purpose alone. The companies who actually 
write the insurance upon the risks and CloHect the premiums 
from the insured pay the license fee required to be paid under 
Section 4017; namely, $125.00 on the first $5,000.00, or less, or 
premiums collected by them, and $20.00 for each thousand dol­
lars of premiums collected over and above $5,000.00. 
The question YlOU present upon the above statement of facts is 

whether the re-insurance company, which does not write policies upon 
risks in Montana ruo.r collect premiums from the insured in Montana, 
must also pay ,the license fees required by said Section 4017. 

Section 4037 provides that no insurance company shall re-insure any 
business written by 'it in this state in any other company not authorized 
to transact business in this state, and Sections 4021 and 4062 provides fal" 
the papers that are to be filed by a foreign company desiring to engage 
in the business I(),finsurance in this state, and fixes the fee for the filing 
of such papers: 

In our opinion, if the foreign insurance company files its papers, and 
pays the fee provided for by Sections 4021 and 4062 merely for the pur­
pose of enabling it to accept reinsurance in accordance with the pro-
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