
188 OPINIONS OF THE ATTORNEY GENERAL. 

1. Should justices of the peace remit the total oli all funds 
collected to the county and then file their bill for costs in 
cases, or should they deduct from the amount of the fine col­
lected the costs of the case and remit only the residue? 

2. Is a oon's1llJb'le 'entitled to mileage fiJr traniSipolrting 
a prisoner, or is he entitled only to his actual expenses? 

3. Is the mileage or expenses paid a constable to be con­
sidered a part .of the $500.00 which the board is authorized to 
pay under the provisions of the last paragraph of section 3177, 
revised codes? 
These questions will be answered in their order. 
1. A justice of the peace should deduct from the fines collected in 

any particular case, the costs ali the case and remit to the treasurer 
the balance, as provided in section 9715, revised codes. 

State v. Court, 24 Mont. 36; 
Opinions Attorney General, 1905-06, p. 185. 
2. Under the provisions of section 3177, revised codes, the con­

stable is entitled to receive 
"For mileage, the same as Sheriff, and under the saIne con­

ditions." 
Th.is, however, applies only to the constable and does not apply to 

the prisoner he is transporting, as it is provided in the subsequent 
paragraph of the same section that for the transportation of a prisoner 
he must be allowed his actual expenses. A constable is, therefore, enti­
tled to receive ten cents per mile for distance he has actually and nces­
sarily traveled; and i'n addition thereto the actual expenses he may 
have incurred in transporting persons held by him under arrest. 

3. The mileage and expenses paid to a constable are not a part 
of the $500.00 mentioned in the last paragraph of said section 3177. 
That paragraph deals only "with fees" and mileage and expenses in 
(;ranSJportiillg p.risoners are not fees. 

Scharrenbroich v. Lewis and Clark Co., 33 Mont. 350; 
Opinion elf Attorney General to Hon. W. H. Trippet, March 23, 1909. 

Yours very truly, 
ALBERT J. GALEN, 

Attorney General. 

Carey Lands, Who May Settle. Settler, on Carey Lands. 
Women, May File on Carey Lands, When. 

A married woman may file on Carey Lands only where she 
would be permitted to make homestead entry under the laws of 
the 'Cnited Sta1es. 

Hon. John W. Wade, 
State Engineer, 

Helena, Montana. 
Dear Sir: 

Helena, Montana, September 9, 1909. 

I am in receipt of a telegram received by you from Mr. W. M. Wyman, 
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submitting the question as to whether or not a married woman can file 
Dn Carey Lands in MDntana. 

Carey lands are governed by the laws of the United States, except 
as to prDcedure, irrigation, etc., which Is committed ~D the state by the 
federal law. Under the federal law the actual settlement is required 
upon the land, and under ooth the federal and state laws Dnly 160 acres 
can be filed Dn by Dne persDn. A husband and wife are presumed to 
live together so 'that they jOintly constitute one person; hence, a mar­
ried WDman cannot file on Carey Lands, except in thDse cases where 
she wDuld be qualified to make homestead entry under the laws Df the 
United States. 

An enumeration of these cases may be found in "Suggestions to 
Homesteaders. Issued by Department ()Of Interior. Approved April 10, 
1909." 

Fees, of Coroner for 
in Taking Testimony. 
quest. 

Yours very truly, 
ALBERT J. GALEN, 

Attorney General. 

Taking Testimony. Coroner, Fees of 
Stenographer's Fees, at Coroner's 1n-

The law allows a coroner fifteen cents a folio for taking testi­
mony at inquests: He can take the testimony or hire a stenog­
rapher a!t not to exceed fifteen cents per folio. The district 
court stenogra.pher can charge no more than any other stenog­
rapher when taking such testimony. 

Helena, Montana, September 9, 1909. 
Board of CDunty Commissioners. 

DillDn, Montana. 
Gentlemen: 

I am in receipt of a letter from the clerk of your board, requesting 
an opinion upon the following question: 

The regularly appointed stenographer of the district court 
was taken by the county attorney and the coroner too Wisdom, 
for the purpose of taking the testimony given at a corDner's 
inquest. T'he stenCigraplher submitted 'a bill, charging fifteen cents 
per folio .for the testimony and $2.75 as expenses in one inquest, 
and in anDther inquest he charged fifteen cents per folio and 
$4.10 expenses. The question submitted is whether the steno­
grapher ShDUld be paid fees or should be allowed only his ex­
penses, and if he is entitled to fees at what rate per folio? 
Section 9698, revised codes, provides that the testimony of witnesses 

examined betore a coroner's jury must be reduced to writing by the 
CDroner, or under his direction. Section 3173, revised codes, fixes the 
fees of the CDroner, and provides that, "For making transcript of testi­
mony, per folio fifteen cents." Under these two sections it is the duty 
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