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Form of Ballot and Stub. Ballots Containing Constitutional
Amendments, Necessity for Having Stub Attached Thereto.
Stub, Necessity for Having Attached to Ballots Containing
Constitutional Amendments.

Section 545, Revised Codes, provides form of ballot and stub
attached thereto.
Separate ballots containing constitutional amendments or
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other questions must contain perforated stub as provided in
said section.
Helena, Montana, September 22, 1908.
Hon. A. P. Heywood,
County Attorney,
Helena, Montana.
Dear Sir:—

We are in receipt of your letter of the 21st inst., requesting an
opinion upon the following question:

“Under the new law relating to ballots, passed by the Tenth
Legislative Assembly, is it necessary that the ballots containing
a constitutional amendment and other questions to be submitted
to a vote of the people, should have attached thereto a numbered
stub ?”’

Section 545, Revised Codes (Chapter 88, Laws 1907), provides the
form of ballot and for the stub attached thereto, and also provides that
the following instructions shall be printed on the stub:

“This ballot should be marked with an “X” in the square
before the name »of each person or candidate for whom the
elector intends to vote. In cases of a ballot containing a
constitutional am~ndment, or other question to be submitted
to a vote of the people by marking an “X”’in the square kefore
the answer of the quesiion or amendment submitted. The
elector may write in the blank spaces, or paste over another
name, the name of any person for whom he wishes to vote,
and vote for sush person by marking an “X” in the square

. before such name.”

From the langunage of the above instrucctions it is apparent that the
legislature intended thai ballots contairing constitutional amendments
or other questions should have the stub attached to them. And all
question as to the intention of the legislature is removed by the following
sentence appearing in the same section, to-wit:

‘““Whenever the secretary of state has duly certified to the
county clerk any questions to be submitted to the vote of the
people, the county clerk must print the ballot in such form as
will enable the electors to vote upon the questions so presented
in the manner in this title provided.”

The manner provided in this title is that a stub must be attached
to the ballot bearing a number and that a voter must be given a corre-
sponding number on the poll list, and when the voter returns from the
booth with his ballof, the judges must see that the number on the
stub corresponds with the number given to the voter on the poll list
before receiving the ballot.

You are therefore advised that separate ballots containing constitu-
tional amendments or other questions must contain a perforated stub-
upon which is printed the instructions quoted above.

Very truly yours, .
ALBERT J. GALEN,
Attorney General.





