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Business disoretion of the board, in the determination of which the' 
board must take into consideration the best interests of the state. 

Very truly yours, 
ALBERT J. GALEN, 

Attorney General. 

School Teachers, Salary of When Attending State Teachers" 
Association. 

The law does not authorize boards of school truslees to· 
allow teachers salary when attending" 3.' meeting ()t the State' 
Teachers' Association held during a state vacation in the public 
schools. Sections 1843 and 1903, as amended by the Political 
Code, designate the only days for which teachers may be paid. 
salary when not actually teaching school. 

Helena, Montana, Dec. 24th, 1906. 
Hon. W. E. Harmon, 

Supt. Public Instruction, 
Helena, Mont. 

Dear Sir:-
Your letter of the 22nd inst., requesting opinion from this office­

upon the following question. received. 
"Is a board of school trustees, under the provisions 

schoOl law authorized to pay ''its teachers the regular 
or any salary for attendance upon meetings of the 

of the 
salary 
State 

Teachers' Association, taking place during a state vacation." 
Section 1843 of the Political Code provides that a school month con­

sists of twenty school days, or four weeks of five ,day;s each. This means 
th.at wh'ere a teacher is 'hired at so much per month that he must. 
teach twenty school days for a monuh. The only exceptions found 
in the law whereby they are permitted to receive money for days in 
which they are not actually engaged in teaching school are Christmas 
Day, the first day of JanualJ"Y, July 4th. February 22nd, May 30th, firJlt 
Monday in September, general election day iu November, and the day 
appointed by the President or the Governor as a day of thanksgiving. 
If any of these days fall on a day which otherwise would be a school 
clay, the teacher is entitled tl) his salary although he does not actually 
teach school; also' section 1903 of the same code, as amended by the 
laws of 1905, page 137, provides that every teacher engaged in teaching 
a term of school in any district during the time of holding a teachers' 
institute in a county shall attend such institute without loss of salary 
for the actual Hme spent in attending such institute or for the actual 
time spent in going to and returning from the same. 

The above provi!;;ions are the only ones we find in the law whereby 
the trustees are authorized to allow the teacher's salary' for days iii.. 
which they are not actually teaching school, and your are, therefore, 
advised that the trustees have no authority to allow the teacher the 
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regular salary, or any salary, during the time they are attending a 
meeting of the State Teachers' Association, as no provisions is made 
for the same by law. Very truly yours, 

ALBERT J. GALEN, 
Attorney General. 

Licenses, Conducting Two Branches of Business Under One. 

A person who has procured a butchers' license under sec­
tion 4064 as amended, is not entitled under such license to 
sell groceries, which is a separate branch of business and 
requires a separate license. 

Hon. John J. Kerr, 
County Attorney, 

Glasgow, Mont. 
Dear Sir;--': 

Helena, Mont., Jan. 7th, 1907. 

Your letter of January 5th, requesting opinion upon the following 
question, received: 

"Should a man pay two licenses who pays license as a 
butcher and who also keeps for sale in his meat shop about all 
kinds of groceries; the groceries carried are tea, coffee, all 
kinds of fruits, both fresh and canned, molasses, syrups, cider, 
vinegar, cereals in packages, and other edibles." 

Section 4064 of the Politi-cal Code as amended by the laws of 
1901, page 144, provides that 

"Every person who at a fixed place of business sells any 
goods, wares and merchandise * ,. * and all 
butchers, must obtain from the county treasurer in which the 
business is transacted.· and for each branch of such business, 
licenses, and pay quarterly therefor, etc." 

From the wording of this section it is perfectly clear that the 
legislature intended that a person who sells goods, wares and merchan­
(lise such as are mentioned in your question, and also engages In 
the butcher business, is engaged in two branches of business, and 
for each of said branches must procure a license in accordance with 
said sect10n. 

You are therefore advised that the person should be required to 
procure a butcher's license and a.lso a license authorizing him to sell 
goods, W3Jres and merchandise. 

Very truly yours, 
ALBERT J. GALEN, 

Attorney General. 
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