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Tax Deed to County, Treasurer to Serve Notice Applying For
Deed and Make an Affidavit of Service of the Same.

Under Sections 3895 and 3896, of the Political Code of Mon-
tana, the same notice must be given where the county is the pur-
chaser and applies for a deed as where an individual is the pur-
chaser and applies for a deed.

Section 3882 provides that the duplicate certificate of sale shall
be delivered to the county treasurer and filed in his office, and
he is thereby made the proper county officer to give notice of
time for applying for a deed and to make affidavit showing that
such notice was given.
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January 25, 1905.
Harry L. Wilson, Esq., County Attorney, Billings, Montana.

Dear Sir:—Your letter of the 23rd instant, regarding the notice to
ba given by the purchaser prior to applying for a deed for property sold
for delinquent taxes when the county is the purchaser; and also as to
what orficer of the county shoutu give the notice and make the affidavit of
giving the same, to hand.

Sections 3895 and 3896, of the Political Code of Montana, are manda-
tory, and under Section 3895 the same notice must be served, and in the
same manner and form. when the county is the purchaser and applies for
a decd as when an individual is the purchaser and applies for a deed.

The law is not quite so clear as to what officer of the county should
serve the notice and make the affidavit of service provided for in‘ Section
3896. Section 3885 provides for making duplicate certificates of sale.
Section 3886 provides that one certificate must be filed in the office of
the county clerk and the other delivered to the purchaser. But Section
3882 provides that when the property is struck off to the county the dupli-
cate certificate of sale must be deliverad to the county treasurer and filed
in his office.

Thus, when the county is the purchaser the treasurer holds the cer-
tificate upon which the application for dead should be made, Therefore,
in my opinion, the county treasurer should serve the notice of the time
when the county will apply for a deed and also make and file in his office
the affidavit showing that such notice had been given.

Yours respectfully,
ALBERT J. GALEN,
’ Attorney General.
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