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subject to administrative deter-mination of his eligibility, such payment 
should be made from the date of the application. 

If the applicant is entitled to payment from the date of his application, 
it follows that, in the event of his death between the date of application 
and determination of his eligibility, such payment for that period should 
be made to this widow or dependents. 

It is therefore my opinion an applicant for silicosis payments, when de­
termined eligible, is entitled to payments from the date of the application, 
and in the event of his death between the date of application and determina­
tion of eligibility, his widow or dependent is entitled to payment for such 
period. 

Sincerely yours, 
JOHN W. BONNER 
Attorney General 

No. 290 

JURORS-RECESS-COMPENSATION 

Held: Jurors not entitled to compensation for period of recess. 

Mr. John M. Comfort 
County Attorney 
Madison County 
Virginia City, Montana 

Dear Mr. Comfort: 

November 10, 1941. 

You have requested my opinion as to payment of jurors who, during a 
jury term, are excused from attendance until a later date in the term. 

The right to compensation may not be conferred by implication. (John­
ston v. Lewis and Clarke County, 2 Mont. 159.) The person seeking it 
must point to the particular statute entitling him to receive the compensa­
tion claimed. (Brannin v. Sweet Grass County, 88 Mont. 412, 293 Pac. 
970.) 

Section 4933 of the Revised Codes of Montana, 1935, allows grand and 
trial jurors four dollars ($4.00) per day for attendance before any court of 
record. 

The controlling statute affecting the question here is Section 4934 of 
the Revised Codes of Montana, 1935, which provides: 

"A juror must be paid for each day's attendance for the term or 
session for which he was summoned until excused. He must be paid 
for all Sundays and legal holidays unless he resides within ten miles 
from the courthouse, and all jurors residing within ten miles from the 
courthouse at which he is summoned to appear shall receive no com­
pensation for Sundays or legal holidays, or for any days he may have 
been abs~nt or excused from attending court." 

Under the foregoing statute, jurors residing within ten miles of the 
courthouse are not entitled to compensation for days on which they are 
absent or excused from attending court. All jurors must be paid for each 

. day of attendance. It follows that jurors residing more than ten miles 
from the courthouse, although expressly entitled to compensation for Sun­
days and legal holidays, may not draw compensation for days they do 
not attend by reason of being excused. 

The same result has been reached in Haber v. McClain (Tex.), 186 
S. W. 871, and In re Snow (Me.), 149 A. 80S. 

I conclude, therefore, jurors may not receive compensation for the 
periods of time they are excused from service as heretofore pointed out. 

Sincerely yours, 
JOHN W. BONNER 
Attorney General 
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