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No. 232

PHOTOGRAPHERS—LICENSES—RECORDING OF
LICENSES

Held: Photographer’s license issued under Chapter 37 of the Laws of
1937 authorize practice anywhere in state, but the law requires
such license be recorded in each and every county where the holder
practices photography.

September 5, 1941.

Mr. W. G. Montgomery
Secretatry-Treasurer

Board of Examiners in Photography
51 West Broadway

Butte, Montana

Dear Mr. Montgomery:

I have received your request for an opinion of this office concerning
the extent of the rights granted by a license issued by your board and
the territory covered by the license. The question arises in connection
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with photographers who travel from county to county practicing photog-
raphy and the provisions of Section 8 of Chapter 37 of the Laws of 1937
which reads as follows:

“Each recipient of a license to practice photography shall record
the same in the office of the county recorder of the county in which
he practices photography, and shall keep such license conspicuously
displayed in his camera room.”

Taking Chapter 37 of the Laws of 1937 as a whole, it seems the legis-
lature intended to provide for a license which would permit the practice
of photography anywhere in the state. For example, Section 4 (a) of
Chapter 37 provides: “The board shall have authority to examine ap-
plicants who desire to practice photography in the state . . . ;” and Sec-
tion 7 (a), concerning applicants, relates to “every person desiring to
commence the practice of photography in this state . . .

Some other professional persons are, by various sections of the Re-
vised Codes of Montana of 1935, requlred to record their certificates or
licenses to practice. (Section 3120, medicine; 3131, osteopathy; 3148, chiro-
practic; 3162, optometry.) These recordations, according to the statutes,
must be in the county where the practitioner “resides.” The recordation
of the photographer’s license must be in the county where the license
holder “practices photography.” Although a practitioner may reside in
only one county at a given time, he may practice in several; and it appears
the legislature must have so realized. If the legislature had intended to
limit the practice of photography to the county of a photographer’s resi-
dence, it could have easily so provided in specific terms.

.It is my opinion the photographer’s license, issued under Chapter 37
of the Laws of 1937, authorizes the practice of photography anywhere in
the State of Montana; but the law also requires such license be recorded
in each and every county of the state where any license holder practices
photography.

Sincerely yours,

JOHN W. BONNER
Attorney General
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