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No. 116

LICENSES—STATE BOARD OF HEALTH—STATE
BOARD OF FOOD DISTRIBUTORS

Held: The operator of a restaurant licensed by the State Board of Health
under the provisions of 2589, Revised Codes of Montana, 1935, is
also required to purchase a license of the State Board of Food
Distributors under the provisions of Chapter 49 of the Laws of

1939,
May 19, 1941.
Mr. H. O. Vralsted
County Attorney
Judith Basin County
Stanford, Montana

Dear Mr. Vralsted:
You have asked the following question:

“Is the operator of a restaurant licensed by the State Board of
Health under the provisions of Section 2589, Revised Codes of Mon-
tana, 1935, also required to purchase a license of the State Board of
Food Distributors under the provisions of Chapter 49, Laws of 1939?”

Section 2589, Revised Codes of Montana, 1935, insofar as pertinent
here provides:
“It shall be unlawful for any person, persons, firm, or corporation
to conduct any restaurant . .. without having a license issued by
the State Board of Health of Montana . . .”

Chapter 49, Laws of 1939, provides, among other things, as follows:
“Section 1, subd. a. The term ‘food store’ shall mean a . .. res-
taurant . . .
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“Section 10. State Board of Food Distributors shall require and
provide for the annual registration and licensing of every food store
now or hereafter doing business within this State . . .

“Section 12, subd. c. Nothing in this Act shall be construed to
change any of the provisions of the Pure Food and Drug Act of
Montana, being Chapter 237 of the R. C. M., 1935.”

The license required under Section 2589, Revised Codes of Montana,
1935, is paid to the State Board of Health and the license required under
Section 10, Chapter 49, of the Laws of 1939 is paid to the State Board
of Food Distributors—two separate and distinct licenses. According to
the provisions of Section 12, subdivision (c) of said Chapter 49, Chapter
237 of the Revised Codes of Montana, 1935, is not affected or any way
changed.

Therefore, it is my. opinion the operator of a restaurant licensed by the
State Board of Health under the provisions of Section 2589, Revised
Codes of Montana, 1935, is also required to purchase a license of the State
Board of Food Distributors under the provisions of Chapter 49 of the
Laws of 1939.

Sincerely yours,

JOHN W. BONNER
Attorney General
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