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such case, we are of opinion that the 
tax assessed against the shares of the 
bank cannot be collected from the re­
ceiver, or from assets in his hands. 
The case of City of Boston v. Beal, 
51 Fed. 306, is directly in point; * * *" 

It is my opinion, therefore, that the 
tax on the capital stock cannot be 
collected, and that the offer to pay the 
tax on the real estate should be ac­
cepted. 

Opinion No. 121. 

Taxation-Delinquent Taxes-Penalty 
and Interest, Refund of--Cer­

tificate, Cancellation of. 

HELD: Where taxes on three 
pieces of property, assessed together, 
have become delinquent and the tax­
payer has paid the taxes, together 
with penalty and interest on one par­
cel since Chapter 88, Laws of 1935, 
became effective, the penalty and in­
terest so paid should be refunded be­
cause since the county holds the tax 
sale certificate, and since the taxes 
may be segregated, there is no reason 
why the county may not cancel the 
old tax certificate and issue a new 
one to such parcel of land. 

Mr. Charles F. Walton 
County Treasurer 
Harlowton, Montana 

June 18, 1935. 

You have submitted the following: 
A taxpayer had three pieces of prop­
erty assessed together and the taxes 
of all three became delinquent. In 
1933 he redeemed one piece, but ow­
ing to the fact that all three were 
written up on one tax certificate no 
redemption certificate was issued. In 
March, 1935, subsequent to the pas­
sage of Chapter 88, Laws of 1935, he 
sold another tract and paid the back 
taxes and current taxes in full. You 
have asked whether he is entitled to 
refund of interest and penalty. 

Since this taxpayer was permitted 
to pay the delinquent taxes, we as­
sume that it was possible to segregate 
the taxes on the three separate par­
cels of land. By paying the taxes on 
the two parcels he has therefore in 
f~ct redeemed two of the three sep-

arate parcels. Certainly it would be 
unconscionable on the part of the 
County, or an individual, should an 
assignment of the taxes on the other 
parcel be made, to attempt to obtain 
a tax deed on all three parcels on the 
theory that no redemption of either 
has been made. 

Since the County holds the tax sale 
certificate, I see no reason why it may 
not be cancelled and a new one is­
sued. I see no reason why the inter­
est and penalty should not be refund­
ed, and in my opinion it should be 
done. Such effect should be given to 
Chapter 88, Laws of 1935, as will 
give it the broadest relief possible, if 
by any reasonable construction it may 
be done. 

Opinion No. 122. 

Cities and Towns-Fonds-Sinking 
Fonds, Investment of-Water 

Depreciation Supply Fund. 

HELD: Since a Water Deprecia­
tion Supply Fund of a city is not cre­
ated by statute and there is no stat­
utory limitations upon its investment, 
there are no legal obstacles to its 
investment in Boulevard and Garbage 
Fund warrants, but it is a matter of 
policy whether such investment should 
be made. 

Hon. Frank H. Johnson 
State Examiner 
The Capitol 

June 18, 1935. 

You have asked my opmlOn as to 
whether a city which has established 
a "Water Depreciation Supply Fund" 
may invest a part of it in Boulevard 
and Garbage Fund Warrants. 

It has been held that a city may 
not invest sinking funds in any man­
ner except as authorized by statute. 
(Volume 6, Opinions of the Attorney 
General, p. 234; Volume 11, p. 327; 
Volume 14, p. 333; Volume 14, p. 
237.) Sinking funds, however, are 
created under authority of statute 
which has also, by express statute, 
limited their investment. Since a 
water depreciation supply fund is not 
created by statute and there is no 
statutory limitations upon its invest­
ment, we do not believe there are any 
legal obstacles to its investment in 
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the warrants named. At most, it be­
comes a question of policy. Whether 
it is good policy to use a fund which 
was created for certain purposes, 
that is, of meeting emergencies and 
also for replacement, for investment 
in warrants which might delay its use 
for the purpose for which it is estab­
lished, may be doubtful but it is not 
for this office to determine questions 
of policy. 

In view of this opinion we need not 
consider the question of liability of 
city officers. 

Opinion No. 128. 

Pensions-Volunteer Firemen-Bene­
fits-Funeral Expenses-Suicides, 

Pension In Case of. 

HELD: 1. Before a volunteer fire­
man may collect a service pension he 
must be retired, over fifty years of 
age, and must have done active duty 
for twenty years or more. 

2. Where a fireman did not con­
tract a sickness "in line of duty" he 
may not collect benefits therefor. 

3. Funeral expenses of a member 
may be paid by the Fire Department 
Relief Association in all cases since 
there is no limitation in the statute. 

4. The payment of pensions to 
widows or orphans is not limited to 
cases where death resulted from in­
juries or sickness obtained or con­
tracted in line of duty. 

Hon. Frank H. Johnson 
State Examiner 
The Capitol 

June 19, 1935. 

You have submitted the following 
questions: 

"1. Can a volunteer fireman col­
lect a service pension, and under 
what conditions?" 

Section 5132, R. C. M. 1921, as 
amended by Section 14, Chapter 58, 
Laws of 1927, provides: "In case of 
volunteer or call men such pension 
shall not exceed the sum of Seventy­
five Dollars per month." This is a 
part of the section dealing with serv­
ice pensions. The conditions upon 
which a service pension may be re­
ceived are stated in this section. To 

"receive such pension it is necessary 
that a volunteer fireman be retired; 
that he be over the age of fifty years 
and that he shall have done active 
duty for twenty yearS" or more. 

"2. Can a fireman, who contracts 
sickness not on duty, off shift, or on 
vacation, collect benefits?" 

This question is general and does 
not state the facts from which we can 
determine whether the fireman in 
question contracted the sickness in 
line of duty. Each case, of course, 
must be considered on its own facts. 
Subdivision 4 of Section 6 of Chapter 
58, Laws of 1927, amending Section 
5123, R. C. M. 1921, expressly allows 
benefits "to a member who has con­
tracted sickness in line of duty." 
Since your question assumes that the 
fireman did not contract the sickness 
in line of duty, my answer to your 
question must be in the negative. 

In Hutchens v. Covert (Ind.) 78 
N. E. 1061, is found a discussion on 
the phrase "line of duty." Among 
other things, it was said in that case: 

"In fine, the phrase, 'line of duty', 
is an apt one to denote that an act 
of duty must have relation of causa­
tion, mediate or immediate, to the 
wound, the casualty, the injury, or 
the disease producing disability or 
death. * * * This means that he must 
have contracted the disease as a re­
sult of his service, or as a result or 
by reason of the fact that he was in 
the service. The service must have 
been the cause of the disease, not 
merely coincident in time * * *." 

For other cases discussing the 
phrase, see Rhodes v. U. S., 79 Fed. 
740,743,25 C. C. A. 186; Burian v. Los 
Angeles Cafe Co., 173 Cal. 625, 161 
Pac. 4, 5; Allen v. Burlington, etc., R. 
Co., 57 Iowa 623, 627, 11 N. W. 614; 
Malone v. State L. Ins. Co., 202 Mo. 
A. 499, 213 S. W. 877, 880; Elliott v. 
Omaha, 108 Nebr. 478, 191 N. W. 
653, 654. 

"3. Can funeral expenses for nat­
ural death or causes other than in 
the line of duty be allowed a quali­
fied member, both volunteer and reg­
ularly paid firemen?" 

Subdivision 5 of Section 6, Chapter 
58, Laws of 1927, amending Section 
5123, R. C. M. 1921, provides for pay-
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