OPINIONS OF THE ATTORNEY GENERAL 35

-]

Opinion No. 526.

Banks and Banking—Deposit of Funds
—County Commissioners—County
Funds, Security for—Insured
Deposits—Cities and Towns
—Counties.

HELD: County Commissioners may
not require a state bank to deposit
assets to secure funds of county, city
or town where such deposit is guaran-
teed or insured according to law.

May 3, 1934.
You have submitted the following
question :

“State banks who have qualified
under the U. 8. Federal Banking Act
of 1933, (known as the Federal De-
posit Insarance Act or Federal Guar-
antee Deposit Act) in which State
banks I understand that deposits up
to the extent of $2500.00 are now in-
sured or guaranteed by the Federal
Government, to what extent, if any,
are these banks exempt from furnish-
ing security for county deposits, or
are they required to furnish security
for county deposits the same as they
have done in the past,”

Section 4767 as amended by Chapter
89, Laws of 1923, Chapter 137, Laws
of 1925, Chapter 134, Iaws of 1927,
Chapter 49, Laws of 1929, Chapter 23,
Laws of 1933-34 Extraordinary Session,
provides for the pledging of assets of
state banks as security for county and
city funds. The only limitation being
in the last named chapter which re-
cites: “* * * Provided, however, that
said board of county commissioners,
city or town council may require se-
curity for only such portion of deposits
as is not guaranteed or insured accord-
ing to law.”

It is my opinion that this limitation
does not give the board of county com-
missioners authority to require secur-
ity for county, city or town funds which
are guaranteed or insured according to
law. It is a well-known rule of law
that banks have only such powers as
are conferred by statute expressly or
by implication. (Marion v. Sneeden,
291 U. 8. 262, 78 L. ed. 787). No fur-
ther citation of authorities on this
proposition is necessary.
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