324

OPINIONS OF THE ATTORNEY GENERAL

Opinion No. 468.

Schools—High Schools—Budget—Cash
Reserve.

HELD: High schools in counties,
both where there is a county high
school and where there is not a county
high school, may budget for a cash re-
serve to run the high school from July
1 to December 1.

February 17, 1934.

You ask whether or not high schools
in counties, both where there is a coun-
ty high school and where there is not a
county high school, can budget for a
reserve, (a cash balance at the end of
the school year July 1, 1934, to run the
high school from July 1 to December
10.)

Chapter 178 of the Laws of Montana
1933 provides: ‘“This Act shall apply to
all districts maintaining district high
schools and to all county high schools.”
In Section 2 thereof, it provides for
budget forms to be furnished by the
State Superintendent of Public Instruc-
tion, which form provides for “CASH
RESKERVE REQUIRED T(O MAIN-
TAIN HIGH SCHOOL FROM JULY 1
TO DECEMBER 1 OF FOLLOWING
YEAR.”

As the law expressly states that it
applies to high schools of both classes,
a budget for reserve may be set up in
counties where there is a county high
school and in county high school dis-
tricts.
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