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the construction of the building authorized by an issue of bonds. As 
before stated, the site could be purchased out of the bond issue and the 
bonds can be paid off out of the surplus, and it would seem to follow 
that it would make no difference that the money was used for the pur­
chase of the site in the first instance. 

Very truly yours, 

L. A. FOOT, 
Attorney General. 

Auctioneers-Sales-Licenses-Bonds. 

Auctioneers required to have license in order to hold'sales 
of livestock, farm machinery, et cetera. 

Mr. Denzil R. Young, 
County Attorney, 

Baker, Montana. 

My dear Mr. Young: 

June 19, 1931. 

I have your request for an opinion whether, under the provisions of 
code sections 4147 to 4156, inclusive, dealing with auctioneers, all auc­
tioneers are required to have licenses in order that they may hold sales 
of livestock, farm machinery, etc. 

Section 4147, R.C.M. 1921, provides as follows: 
"Any citizen of this state may become an auctioneer, and 

be authorized to sell real or personal property at public auction 
in any county in this state, on giving a bond in accordance with 
the provisions of this chapter for the faithful performance of 
his duties." 
There appears to be no exception. Accordingly, each auctioneer call­

ing a sale is required to file his bond with the county clerk and recorder, 
except assistants, as provided in section 4150, R.C.M. 1921, and sheriffs 
and constables in any city or town where there is no auctioneer. 

Very truly yours, 

L. A. FOOT, 
Attorney GeneraL 

Taxation-Assessment-Levy-Omitted Property. 

The holder of a sheriff's certificate of sale of land on the 
25th day of January, 1929, and who is the owner of the land 
on the first Monday in March, 1931, is subject to have the land 
assessed in 1931 as omitted property for the ye3r 1929 where 
the land was not assessed in that year because the county sup­
posedly had title thereto, which title later proved defectiv2. 
The rate of levy would be that of the year 1929. 
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Mr. Walter R. Knaack, 
County Attorney, 

Shelby, Montana. 
My dear Mr. Knaack: 

June 19, 1931. 

I have your request for an OpInIOn. It appears that the county 
obtained a tax deed to a certain piece of land on January 31, 1929, which 
was thereafter set aside by your district court on March 5, 1931. The 
land was not assessed in 1929 because the county then had a tax deed 
and supposed title thereto. The question now arises as to the assessment 
of the land for 1929 as omitted property which should have been assessed 
that year. 

It appears that on October 18, 1924, the land was sold at a mortgage 
foreclosure sale and a sheriff's certificate issued to one Wheeler as 
trustee, who assigned the sheriff's certificate on the 25th day of Jan­
uary, 1929, to T. G. McDermott and sheriff's deed was issued to McDer­
mott in April, 1930. 

I enclose herewith an opinion rendered to Horace W. Judson, county 
attorney, under date of June 6, 1931, in which it is held that the pur­
chaser of land at a foreclosure sale is assessable with the same during 
the period of redemption. Inasmuch as McDermott, by taking the assign­
ment of the sheriff's certificate of sale, acquired all the rights of the' 
purchaser at the sale and inasmuch as he had acquired all these rights 
and was the owner of them and of the land on the first Monday in 
March, 1929, it is my opinion that on the first Monday in March, 1929, 
the land was assessable to McDermott, and inasmuch as McDermott is 
still the owner of the land it is in the ownership and under the control 
of the same person who owned and controlled it at the time it should 
have been assessed in 1929, as is required by section 2034, R.C.M. 1921, 
for the assessment of omitted property. 

You also inquire whether the property, if assessed this year as omit­
ted property, should take the 1929 or 1931 levy. In my opinion it should 
take the 1929 levy. 

Very truly yours, 

L. A. FOOT, 
Attorney General. 

State Lands-Taxation-Buildings-Improvements. 

Buildings situated on state lands which are sold by the 
state with the land should be taxed only to the extent of the 
purchaser's interest therein. Where, however, buildings are 
placed on land by the purchaser or the purchaser has purchased 
them from a prior lessee of the land they should be assessed 
to the purchaser at their full value. 
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