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It is therefore my opinion that the clerk is not entitled to the five 
cents for each name on the poll-books but that the county is only entitled 
to be reimbursed for the expenses that it has incurred in holding the 
election. 

Very truly yours, 

L. A. FOOT, 
Attorney General. 

Taxation - Sub-Station Machinery - Classification 
Assessment-State Board of Equalization-Assessor. 

Sub-station machinery of an electric power company is 
not a part of the single and continuous property of the com­
pany and is therefore not assessable by the state board of 
equalization but by the county assessor. Said sub-station 
property should be assigned to class 2 of section 1999, R. C. 
M.1921. 

State Board of Equalization, 
Helena, Montana. 

Gentlemen: 

May 26, 1931. 

You have submitted the following questions and request an opinion 
thereon: 

"1. Is sub-station machinery a part of the continuous 
property of an electric power company? 

"2. Should sub-station machinery be assessed by the coun­
ty assessor of the county in which it is located or should such 
property be assessed by the state board of equalization? 

"3. To what class should sub-station machinery be as­
signed ?" 
Section 8 of chapter 3, laws of 1923, provides that it is the duty of 

the state board of equalization to annually assess the pole lines and 
rights-of-way and all other property of electric power and transmission 
lines constituting a single and continuous property operated in more 
than one county in the state; provided, however, that dams and power 
houses, furniture, machinery and other personal property shall not be 
considered as a part of such single and continuous property but that the 
same shall be considered as separate and distinct therefrom and be 
assessed by the county assessor. 

It is apparent from this section that the machinery of a transmission 
plant is not to be deemed a part of the single and continuous property 
extending into more than one county but that the same is considered 
local and to be assessed by the county assessor. 

The machinery in a sub-station, according to the information I have 
been able to obtain, performs no part in the process of generating elec­
tricity but the same performs a purpose in connection with the distri­
bution of the current generated at the power house. It could not, there­
fore, be said that the machinery in these sub-stations, which is used for 
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the purpose of aiding in the distribution of the current is manufacturing 
machinery so as to come within class 4 of section 1999. Such machinery 
would, therefore, come within class 2 of said section. 

It is therefore my opinion that machinery in a sub-station is not a 
part of the single and continuous property which the state board of 
equalization is permitted to assess but that the same should be assessed 
by the county assessor of the county in which it is situated. While this 
machinery might, generally speaking, be said to be a part of the single 
and continuous property because used in connection therewith, never­
theless, it is only the single and continuous property that is defined by 
the law that the state board of equalization may assess and the law 
specifically states that machinery shall not be considered a part of the 
single and continuous property. 

It is also my opinion that said sub-station property should be as­
signed to class 2 of section 1999, R.C.M. 1921. 

Very truly yours, 

L. A. FOOT, 
Attorney General. 

Abstraet of Title-Platted Additions-Lands-Cities and 
Towns-Counties-County Commissioners. 

Owners of land surveyed and platted as townsite must 
file with plat a certified abstract. 

Mr. Anthony Hork, 
County Clerk, 

Hamilton, Montana. 
My dear Mr. Hork: 

May 27, 1931. 

I have your request for an opmIOn relative to section 4986, R.C.M. 
1921. You wish to know whether it is necessary 'for the county to have 
abstracts of title made now to file with the plats for which no abstracts 
were ever made. 

Section 4986 requires the owner of the land so surveyed and platted 
to prepare and file with said plat an abstract of the title of the land; 
such abstract of title must be prepared and certified to by an abstractor, 
duly qualified to engage in the business. The abstract, after completion, 
must be submitted to the county attorney of the county when said platted 
land is outside of any city or town, or to the city or town attorney if 
said platted land is within the boundaries of any city or town, for exam­
ination. 

If the county attorney or city attorney refuses to certify to said 
title as herein provided it shall be the duty of the person claiming to 
own said land in fee simple to begin suit to quiet title and prosecute the 
same to final judgment. 

Section 4987, R.C.M. 1921, requires "All such plats must be prepared 
in duplicate, and when the land platted is within the boundaries of a 
city or town they must be submitted to the city or town council for 
examination and approval or rejection, * * *" 
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