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Advertising—County Fair Commissioners—Funds—Ap-
propriations—Counties.

Under the provisions of section 4549, R.C.M. 1921, as
amended by chapter 32, laws of 1927, if the sum to be appro-
priated from the general fund is to be used for advertising
purposes then it can be spent for the purpose of enabling the
county to avail itself of the advantageous advertising facilities
of an adjoining county in advertising the county’s products
and resources at the adjoining county’s fair.

Mr. A. D. Thomas, January 16, 1931.

Manager, Richland County Fair,

Sidney, Montana.

My dear Mr. Thomas:

You have requested my opinion whether the county commissioners
of any county can appropriate money from any of the funds toward a
county fair held in an adjoining county.

Section 4549, R.C.M. 1921, as amended by chapter 32, laws of 1927,
provides as follows:

“The Board of County Commissioners of their respective
counties may appropriate annually out of the general fund of
the county treasury to the County Fair Commission a sum not
to exceed Two Thousand Five Hundred Dollars ($2,500.00), to
be expended by the County Fair Commission for the purpose of
holding a county fair, or advertising the products and resources
of their county. In addition to the appropriation above provided
for, or in lieu thereof, the County Commissioners of any county
in Montana shall have the power to levy an advalorem tax of one
and one-half (13%2) mills or less on each dollar of taxable prop-
erty in such county, for the purpose of securing, equipping and
maintaining a county fair, including the purchase of land for
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such purpose, and the erection of such buildings and other ap-
purtenances as may be necessary; provided, however, that no
portion of said appropriation or tax levy shall be expended for
horse racing.”

Under the authority of the above statute the board of county com-
missioners may appropriate from the general fund $2,500.00, or any part
thereof, to the county fair commission to be used by them for the pur-
pose of holding a county fair or advertising the products and resources
of the county. If the sum so appropriated is to be used for the purpose
of holding a county fair it could not be spent in connection with the fair
of an adjoining county, but if it is to be used for advertising purposes
then the fair commission would be authorized in spending the same with
an adjoining county for the purpose of availing itself of the advantageous
advertising facilities of the adjoining county in advertising their own
county’s products and resources at the adjoining county’s fair.

Very truly yours,

L. A. FOOT,
Attorney General.
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