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Budget-Schools-Tax Levies-School Districts. 

Levies for school district must not exceed a millage suf­
ficient to raise the total amount as finally fixed and deter­
mined by the budget board, notwithstanding authority given 
to levy a definite number of mills in excess of budget require­
ments. 

Mr. E. K. Cheadle, 
Deputy County Attorney, 

Lewistown, Montana. 
My dear Mr. Cheadle: 

July 10, 1931. 

You request an opinion relative to the extra levy of five mills voted 
by the Moore district of your county. You wish to know whether under 
the circumstances the county board of equalization may levy less than 
ten mills of the special levy for the Moore district. 

Section 18 of chapter 146, laws of 1921, provides: 
"After the budget of each district has been completed, ap­

proved and finally adopted, and the budget board shall prepare 
a statement and attach the same to such budget, showing the 
amounts necessary to be raised by tax levies in such district, 
which statement shall be SUbstantially in the following form:" 
(Here follows the form.) 

The form provides for the amount to be raised by special levy for 
the general fund in five and six. 

Section 19 provides: 
"The county superintendent of schools, as clerk of the school 

budget board, shall, when the board of county commissioners 
meets on the second Monday in August for the purpose of fixing 
tax levies, lay before such board the budgets for all school dis­
tricts in the county, as finally adopted and approved by the 
school budget board, and the board of county commissioners 
shall, for each district, fix such number of mills of the tax levy 
for each fund, within the limits prescribed by law, as will pro­
duce the amount shown by the final budget to be raised by tax 
levy." 
Evidently these sections contemplate that the budget is first fixed 

determining the total amount of expenditures which each district would 
be authorized to make for the ensuing year, but wlien this is done then 
levies will be made for the various purposes but not in any amount to 
exceed what is necessary to meet the requirements of the budget. The 
budget itself is a limitation upon expenditures and it would be unneces­
sary to make a levy in excess of what was necessary to meet these 
expenditures. 

It is therefore my opinion that the board may reduce the special 
levy of ten mills or it may reduce the amount of the special levy in 
excess of ten mills; each levy is upon the district and it would seem to 
make no difference which levy is reduced, provided that the total millage 



140 OPINIONS OF THE ATTORNEY GENERAL 

will produce sufficient money to meet the budget requirements as finally 
determined. 

Very truly yours, 
L. A. FOOT, 

Attorney General. 

Patent Medicines-Toilet Articles-Sale-License. 

No license is required for sale of patent medicines in 
original plainly labeled containers. 

Mr. H. J. Faust, 
Secretary, Retail Merchants Association, 

Drummond, Montana. 

My dear Mr. Faust: 

July 16, 1931. 

You have requested an opinion whether it will be lawful for any 
dealer in general merchandise to handle patent medicines and toilet 
articles that are put up in the original packages by the manufacturers 
for resale as such without securing a state or druggist license, and you 
refer to section 2 of chapter 104, laws of 1931. 

Section 1 provides: 
"Nothing in the act shall be construed so as to interfere 

* * '" with the distribution, keeping or handling of drugs, acids 
or poisons by merchants or corporations for use in their own 
business, when kep~ in the original, plainly labeled package." 
Section 2 reads: 
"providing that nothing in this act shall be in any way con­
strued to require a license for the sale of patent 01' proprietary 
medicines, fungicides, insecticides or germicides for agricultural 
or horticultural uses when sold in the original package 01' con­
tainers." 
Section 3181, R. C. M. 1921, relating to the compounding of drugs 

and the vending of drugs, likewise excepts from its operation the sale 
of patent or proprietary medicine in its original package, when plainly 
labeled, and also excepts such non-medicinal articles as are usually sold 
by merchants. Your question does not include "plainly labeled." There 
is no other section preventing the sale of patent medicines. 

Accordingly, you are advised that your question is answered in the 
affirmative, providing that such patent medicines and toilet articles 
are plainly labeled~ and merchants may sell such articles without a 
license. 

Very truly yours, 
L. A. FOOT, 

Attorney General. 

Abandonment-School Districts-Schools. 

In order to prevent an order of abandonment of a school 
district by the county superintendent of schools under section 
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