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Under Section 4631, R.C.M. 1921, surplus moneys in the 
general fund at the end of the fiscal year may be transferred 
to the road fund of the county. The budget act does not alter 
or affect Section 4631 in that regard. 

Glen M. Cox, Esq., 
County Clerk and Recorder, 

Shelby, Montana. 

My dear Mr. Cox: 

April 29, 1930. 

You have requested an opinion upon the question whether a surplus 
in the general fund can be transferred to the road fund at the end of the 
fiscal year in view of the budget law. 

The budget law does not create any new funds but merely limits the 
amounts which may be expended from the funds of the county during 
the fiscal year. 

Under Section 4631, R.C.M. 1921, the board has authority to transfer 
all surplus moneys that may be on hand in any of the several county 
funds except school funds, to such fund or funds as they may deem 
for the best interest of the county. 

This right of transfer has not been affected by the budget act, that 
act having application only to the amount that' may be expended from 
the various funds. 

It is therefore my opinion that your question should be, and it is, 
answered in the affirmative. 

Very truly yours, 
L. A. FOOT, 

Attorney General. 

Fire Department Relief Association-Funds-Fire 
Equipment. 

The public funds which are placed in the Fire Department 
Relief Association by law may not be used for the purpose of 
purchasing a building for the purpose of housing fire equip­
ment, but may be used only for the purposes mentioned in 
the statute. 

R. N. Hawkins, Esq., 
:Assistant State Examiner, 

Helena, Montana. 

My dear Mr. Hawkins: 

April 29, 1930. 

You have requested an opinion on the following question: 
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"Maya fire department relief association purchase a build­
ing for the purpose of housing its fire equipment in view of the 
attorney general's opinion as contained in Volume 10, page 344?" 

I am assuming by this question you mean to inquire if the public 
funds which are placed in the hands of the fire department relief asso­
ciation by law may be used for the purpose mentioned in your letter as 
distinguished from private funds which the association may have ac­
quired from other sources. 

The public funds which are put in the hands of the association in the 
manner provided by statute are limited in their use by the terms of 
the statute, namely, for pensions, benefits, and funeral expenses of the 
members of the association. This limitation precludes the use of these 
moneys for any other purpose. 

It is therefore my opinion, that your question must be answered 
in the negative. 

Very truly yours, 
L. A. FOOT, 

Attorney General. 

Primary Elcctions-Cities-Candidates-Filing Fees. 

Candidates for municipal offices at a primary nominating 
election held under the statutes relating to commission form 
of government for cities are not required to pay filing fees. 

V N. Kessler, Esq., 
City Clerk, 

Helena, Montana. 

My dear Mr. Kessler: 

May 8, 1930. 

You have requested an opInIOn on the question of whether candi­
dates for municipal offices at a primary nominating election held under 
the statutes relating to commission form of government for cities are 
required to pay filing fees. 

Section 5377, R.C.M. 1921, is a part of Chapter 57, of the Laws of 
] 911, relating to commission form of government in cities and deals 
specifically with the nomination of candidates for the offices of mayor 
and councilman. 

It is therein provided that the persons possessing the qualifications 
mentioned in the statute, and who desire to become candidates for these 
offices, must file with the city clerk a statement of their candidacy in 
the form provided in said section which must be accompanied with a peti­
tion of at least twenty-five qualified voters requesting such candidacy. 
After the expiration of the time for filing the statement and petitions 
and after certain other things mentioned by the statute have been done 
by the city clerk, he must cause the primary ballots, with the names of 
the candidates thereon, to be printed, and the ballot "shall have no party 
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