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state highway purposes should be filed and recorded with the secretary of 
state. 

Paragraph 4 of section 134 R. C. M. 1921 makes it the duty of the 
secretary of state "to record in proper books all conveyances made to 
the state, and all articles of incorporation filed in his office." 

Inasmuch as right-of-way deeds are conveyances to t4e state, it is 
my opinion that these deeds should be filed and recorded in your office. 

Very truly yours, 

L. A. FOOT, 
Attorney General. 

Coroners-J urisdiction-Fees-Witnesses-Inquests. 

Before the coroner may legally hold an inqu~st the body 
of the deceased person must be within his jurisdiction, and 
this regardless of where the lethal injury was received. The 
witnesses attending a hearing held by the coroner outside of 
his jurisdiction, in compliance with a subpoena, are entitled 
to their fees. 

J. F. Sullivan, Esq., 
Deputy County Attorney, 

Butte, Montana. 

My dear Mr. Sullivan: 

November 25, 1927. 

You have requested my opinion on the following question: 
"Can the coroner of Silver Bow County legally hold an in­

quest and collect the fees for so doing where the lethal injury 
was received in Silver Bow County, but before the coroner had 
an opportunity to hold an inquest the body was removed to an 
adjoining county? Are the witnesses attending such inquest, 
in obedience to a subpoena issued by the coroner, entitled to 
witness fees from Silver Bow County?" 

You have expressed a-s your opinion that under the provisions of 
section 12381, R. C. M. 1921, before the coroner can legally hold an in­
quest, the body of the deceased person must be within his jurisdiction, 
and this, regardless of where the lethal injury was received, and that 
for this reason the claim of the coroner for holding an inquest under 
the circumstances above stated should not be allowed by Silver Bow 
county, citing as authorities for your conclusion: 

13 C. J. 1248 (subdivision 16); 

Reg v. Hind, 5 Q. B. 944; 

State v. Bellows, 56 N. E. 1028; 

Fayette County v. Batton, 108 Pac. 591. 
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I am in full accord with your opinion in this matter, and the au­
thorities cited. 

You further state that it is your opinion that the witnesses are en­
titled to recover their fees from Silver Bow county, and cite as authority 
the general provision of law as stated in 13 C. J. 1259, note 44, and 
with this I am also in full accord; and for the further reason that these 
witnesses in attending the inquest were obeying a subpoena issued by 
a duly authorized officer of Silver Bow county. 

Very truly yours, 

L. A. FOOT, 
Attorney General. 

Officers-Fees--Jurors-Witness Fees-Collector of Cus­
toms. 

The assistant superintendent and the deputy collector of 
customs are officers of the United States, within the meaning 
of section 4936, R. C. M. 1921, but a clerk in the office of the 
Indian agency is not. 

Horace W. Judson, Esq., 
County Attorney, 

Cut Bank, Montana. 

My dear Mr. Judson: 

November 25, 1927. 

You have requested my opinion on the following question: 

"Is the assistant superintendent and special disbursing offi­
cer of an Indian agency, the clerk in the office of an Indian 
agency, and a deputy collector of customs, officers of the United 
States within the meaning of section 4936, R. C. M. 1921, which 
provides in part as follows: 

"'No officer of the United States * * * shall receive 
any per diem when testifying at any criminal proceedings.''' 

Under the recent decision of our supreme court, in the case of State 
ex reI. Barney v. Hawkins, 257 Pac. 411, reported in the Paciifc advance 
sheets under date of August 15, 1927, and the authorities therein cited, 
it is my opinion that the assistant superintendent and special disburs­
ing agent and the deputy collector of customs are officers of the United 
States within the meaning of section 4936, supra, but that a clerk in the 
office of an Indian agent is not an officer of the United States within 
the meaning of this statute. 

You have also asked my opinion as to whether one Frank Chatterton, 
county assessor, who served as a trial juror, is entitled to juror's fees. 
I know of no statute which prohibits the payment of jury fees to county 
officers, and it is therefore my opinion that Mr. Chatterton is entitled 
to the same. Very truly yours, 

L. A. FOOT, 
Attorney General. 
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