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Automobile Accessories-Exclusive Dealers in-License. 

An exclusive dealer in automobile accessories is held to 
mean a dealer who handles automobile accessories, either 
solely or as a substantial part of his business, but exclusive 
of motor vehicles or motor-cycles. 

A dealer in motor vehicles who also handles motor­
cycles and automobile accessories is not obliged to pay the 
fee required of a dealer in motor-cycles and automobile ac­
cessories, but is obliged merely to pay the fee required 
of the higher class dealer under the statute. 
C. T. Stewart, Esq., 

.:Iecretary of State, 
Helena, Mont. 

My dear Mr. Stewart: 
You have requested an opmlon with reference to Chapter 199, 

17th Hession Laws, in the following particulars: 

1. The meaning of the term "exclusive dealers in auto­
mobile accessories." 

2. Whether the fee paid by a dealer in motor vehicles 
would also authorize such dealer to sell motor-cycles and auto­
mobile accessories, without further fee. 

Chapter 199, supra, is an amendment of Section 6, Chapter 75 of 
the 15th Session Laws, as amended by Chapter 207 of the 16th Session 
Laws, concerning registration fees on motor vehicles and dealers there­
in. 

The portion thereof of interest in this inquiry reads as follows: 
"Dealers in motor vehicles other than motorcycles ____________ $75.00 
Dealers in motorcycles ________________ ----------,---------------------------__________ 22.50 
Exclusive dealers in automobile accessories__________________________ 10.00" 

In framing this Act, the Legislature v'as clearly considering dealers 
in motor vehicles and accessories thereto. It was framing legislation 
to govern the automobile trade and nothing else. Therefore, in using 
the word "exclusive" it must have meant exclusive of other depart­
ments of the trade or business pertaining to motor vehicles, and had 
no reference to any other kind of business. 

It was referring- to the two classes of dealers listed in the Act 
before it mentioned the accessory dealer. It would seem the intention 
was to draw a line between the person dealing in accessories only, 
and the person dealing in motor vehicles and accessories, and, with 
that purpose in view, the word "exclusive" was used. 

Therefore, it is my opinion that the term "exclusive dealers in 
automobile accessories" means a dealer who handles automobile ac­
cessories, either, solely or as a substantial part of his business, but 
exclusive of motor vehicles or motor-cycles, and has no reference to 
any other line of merchandise. 
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As to your second question, it seems that the greater fee includes 
the lesser. The Legislature saw fit to specify three different classes 
of dealers, subject to three different fees, and to name the greater 
fee first, reducing the fee as it reduced the class of dealer. It was 
not the intention of the Legislature to require the dealer in motor 
vehicles, for instance, who might also handle motor-cycles and auto­
mobile accessories, to pay all three fees. If a dealer in accessories, 
after being licensed as such, became a dealer in motor-cycles or auto­
mobiles, he would cease to be classed as a dealer in accessories, and 
would be classed as of the higher grade and would be required to 
pay the fee therefor. 

Very truly yours, 

WELLINGTO:\, D. RANKIN", 
Attorney General. 

County Warrants-Registration of-Order of Payment. 

County warrants must be paid in the order of pres­
entation to the Treasurer. If the fund is insufficient to 
pay any warrant it must be registered upon presentation. 

Any unregistered warrant issued subsequently to those 
registered should not be paid before those already registered. 

Charles L. Tyman, Esq., 
County Attorney, 

White Sulphur Springs, Montana. 

My dear Mr. Tyman: 

You have submitted to this office the following question: 

"Where a warrant is issued by order of the County Board 
and the County Treasurer has not funds sufficient to pay the 
same, and it is registered, can the County Treasurer pay war­
rants subsequently issued which have not been registered be­
fore paying off the warrants registered. In other words, does 
the registration of the warrants make it the duty of the 
County Treasurer to pay them before warrants issued sub­
sequently and not registered?" 

Section 2949 of the Revised Codes of 1907 reads as follows: 

"Warrants drawn by order of the board on the county 
treasurer for the current expenses during each year, must 
specify the liability for which they are drawn, and when 
they accrued, and must be paid· in the order of presentation 
to the treasurer. If the fund is insufficient to pay any war­
rant, it must be registered and thereafter paid in the order 
of its registration." 

You will note that according to this section the warrants "must 
be paid in the order of presentation to the treasurer." The provision 
that if the fund is insufficient to pay any warrant it must be registered 
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