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County Funds-Deposit in Defunct Bank-Priority of 
Claim. 

County funds OIl deposit in a defunct bank do not con­
stitute a prior claim or lien against the assets of the bank 
under the decision of Yellowstone County v. First Trust 
& Savings Bank, 46 Mont. 439. 

w. J. Shannon, Esq., 
County Attorney, 

Cut Bank, Montana. 

My dear Mr. Shannon: 

I am in receipt of your letter in which you ask whether counties, 
having money on deposit in a bank, are, under the case of the Aetna 
Accident & Liability Co. v. Miller, 54 Mont. 377, entitled to a preference 
over other creditors of an insolvent bank. 

It is my view of the law that, as to counties, the rule announced 
in Yellowstone County v. First Trust & Savings BanK, 46 Mont. 439, 
applies, namely, that money deposited by a county in a bank, for which 
securities have been given, constitutes a general deposit and places 
the county on the same footing with other general creditors in the 
distribution of the assets of the bank, with the additional right, how­
ever, of resorting to the securities. 

It was apparently the intention of the Legislature to work no 
hardship upon the counties, as provision was made for protection by 
what is presumed to be sufficient depository bond. 

Very truly yours, 

WELLINGTON D. RANKIN, 
Attorney General. 

City Elections - May Person Not Nominated at the 
Primaries be Voted for at the Regular Election-Nominations 
After the Primaries. 

An elector may, at the general election, write in the 
name of any person he chooses to vote for and indicate 
his preference for such person. 

No additional nominations can be made, however, after 
the primary election so as to result in the right to have the 
name of the candidate placed on the official ballot. 
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J. R. Wine, Esq., 
County Attorney, 

Helena, Montana. 

My dear Mr. Wine: 

You have requested an opinion from me upon the following ques­
tions: 

"1. Can a person, who was not nominated at the recent 
city primaries, be voted for at the coming city election? 

"2. -Can other nominations be made at this time so as 
to entitle them to a place on the official ballot?" 

Section 5377 of the Revised Codes of 1921 provides, in part, as 
follows: 

"Candidates to be voted for at all general municipal elec­
tions at which a mayor or councilmen are to be elected 
under the provisions of this act shall be nominated by a prI­
mary election, and no other names shall be placed upon the 
general ballot except those selected in the manner hereinafter 
prescribed. * * * 

"On the day following the primary election the city clerk 
shall canvass said returns so received from all the polling 
precincts, and shall make and publish in all the newspapers 
in said city, at least once, the result thereof. * * * 
If a mayor is to be elected at such municipal election, the 
two persons receiving the highest number of votes shall be 
the candidates for mayor. If one councilman is to be elected 
at such municipal election, the two persons receiving the 
highest number of votes shall be the candidates for council­
men. * * * And these shall be the only candidates 
for mayor and councilmen at such general election." 

From the foregoing provisions, it is apparent that the Legislature 
intended nominations to be limited to the method provided for in 
the statute. 

Ballot laws providing for an official ballot with the names of all 
the candidates regularly nominated printed thereon are not objection­
able as violating the freedom of elections, so long as the electors 
have the right and opportunity to vote for whom they please, by in­
serting in such ballot the name of any person for whom they may 
desire to vote. 

20 C. J. Sec. 162, p. 141; Sec. 91, p. 105; 

15 Cyc. 346; 

People v. District Court, 18 Colo. 26, 31 Pac. 339; 

State v. Anderson, 76 N. W. 482; 

Littlejohn v. People (Colo.) 121 Pac. 159. 
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The provisions of our Constitution in relation to elections are as 
follows: 

"All elections shall be free and open, and no power, civil 
or military, shall at any time interfere to prevent the free 
exercise of the right of suffrage." (Art. III, Sec. 5, State 
Constitution. ) 

"All elections by the people shall be by ballot." (Art. 
IX, Sec. 1, State Constitution.) 

"In all elections held by the people under this constitu­
tion, the person or persons who shall receive the highest num­
ber of legal votes shall be declared elected." (Art. IX, Sec. 
13, State Constitution.) 

While there are some cases to the contrary, the general rule Is 
that the Legislature cannot restrict electors in their choice of candI­
dates or prohibit them from voting for persons whose names are not 
printed on the ballot. 

Barr v. Cardell, 173 Ia. 18, 155 N. W. 312; 
Bowers v. Smith, 111 Mo. 45, 33 Am. St. Rep. 491. 

The above provisions of our Constitution have twice been con­
strued by former Attorneys. General with relation to a provision found 
in the School Laws very similar to the above provision of Section 
5377. These opinions are reported in Volume 5, at page 477, and in 
Volume 7, at page 57. It was held in both of these opinions that a 
provision in our School Law, to the eHect that no one could be voted 
for or elected as School Trustee unless such person were nominated 
at a bona fide public meeting held in the district, violated the fore­
going provisions of our Constitution, and that the name of any person 
might be written in on the ballot though not previously nominated. 

I am, therefore, of the opinion that no additional nominations can 
be made at this time that would result in any right to have the name 
of any canaidate placed on the off~cial ballot. 

I am also of the opinion that any elector may, at the coming city 
election, write in the name of any person he chooses to vote for 
and indicate his preference for such person, and that such vote Is 
entitled to be counted. 

Very truly yours, 
WELLINGTON D. RANKIN, 

Attorney General. 

Banks-Number of Directors of-Change of at Annual 
Meeting-Requisites of. 

Section 6033 of the Revised Codes of 1921 held to sup­
plant and repeal Section 6026 as to the method and pro­
cedure to be followed in changing the number of trustees 
or directors of a banking corporation. 

The notice required by Section 6033 must be given, and 
the procedure required by Sections 6033 and 6034 of the 
Revised Codes of 1921 must be complied with. 
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