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Sheriff—Fees for Advertising Sale Under Execution.

The Sheriff is limited to the collection of one dollar for
all services in advertising property for sale by posting the
three notices and publishing in a newspaper, as provided
in Section 4918 of the Revised Codes of 1921.

L. Q. Skelton, Esq.,

State Examiner,

Helena, Montana.

My dear Mr. Skelton:

You have inquired what fees the Sheriff should collect and pay
to the county in connection with giving notice of and advertising
the sale of real or personal property under execution or order of
sale in cases where three notices are posted and notice is given by
publication in a newspaper.

Section 4916 of the Revised Codes of 1921 enumerates the fees
of Sheriffs. The only provision therein relating to your inquiry
is as follows:

“For advertising any property for sale on execution, or
under any judgment or order of sale, exclusive of the cost of
publication, one dollar.”

‘While Section 9432 of the Revised Codes of 1921 requires the
Sheriff to post in three public places, and also publish in a news-
paper in the county, the notice of sale on execution, no provision is
made for fees or expenses of Sheriffs for such services. ’

The only provision of the statute authorizing any fee for ad-
vertising in connection with sales of property under execution or
other order of sale being that above quoted for the county, it is my
opinion that the Sheriff is limited to the collection of one dollar for
all services in advertising property for sale by posting the three
notices and publishing in a newspaper as provided in the above
statutes.

Very truly yours,
WELLINGTON D. RANKIN,
Attorney General,
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