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employment of any other person, the county treasurer must 
deliver to the employer a written notice, stating the amount of 
tax due for such employee and from the time of receiving said 
notice the employer is liable to pay said tax and the tax so 
paid may be deducted by such employer from the amount then 
due or to become due to such employee." 
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With reference to the poll tax, our statute, Section 2701 of the Re­
vised Codes of 1907, provides as follows: 

"Every person indebted to one who neglects or refuses, 
after demand, to pay a poll tax becomes liable therefor, and 
must pay the same for such other person, after service upon him 
by the assessor of a notice in writing, stating the name of such 
person." 

In view of the foregoing provisions of our statute, it is the duty of 
the employer to collect the said tax when given notice as provided in 
the foregoing sections. 

Very truly yours, 

WELLINGTON D. RANKIN, 
Attorney General. 

Motor Vehicle Funds-Transmittal to Counties. 
The Registrar of Motor Vehicles is required to trans­

mit the funds to which the various counties are entitled 
under Chapter 199 of the Laws of 1921, within a reasonable 
time after the receipt thereof, having regard to the time 
necessarily required to effect the transfer and allow a rea­
sonable period for the collection of amounts sufficient to war­
rant their transmittal. 

E. F. Bunker, Esq., 
County Attorney! 

Bozeman, Montana. 
My dear Mr. Bunker: 

You have requested my OpInIOn as to the time the Registrar of 
Motor Vehicles is required under Chapter 199 of the Laws of 1921 to 
pay over funds collected by him under the Motor Vehicle Act, the part 
thereof relating to the payment over of the fees collected by the Regis­
trar of Motor Vehicles being as follows: 

"The Registrar of Moto. Vehicles shall first deduct from 
all fees paid under the provisions of this Act, the actual cost 
of making and mailing all licenses, certificates, license plates, 
and identification marks; of the remainder of the fees so paid 
he shall transmit fifty per cent (50%) thereof to the county 
from which the registration fee came, for deposit to the credit 
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of the general road fund of said county. The remaining fifty 
per cent (50,/(,) he shall transmit to the State Treasurer, to be 
deposited to the credit of the State Highway Fund." 

It is not specifically provided in the foregoing section when the 
money shall be transmitted, and in such case the general rule of law, 
that when no specific time is provided for the doing of an act required 
to be done it must be done within a reasonable time under all the cir­
cumstances, would seem to be applicable. 

The fund in question belongs to the respective counties the moment 
it comes into the hands of the Registrar, subject only to deduction of 
the incidental costs provided in the section quoted. It is due the coun­
ties at once, subject onl~' to the retention of such amounts as are nec­
essary to make reasonable provision for said costs. The necessity for 
making provision for these costs, however, need not prevent the trans­
mittal of such funds less such percentage of the total as experience 
and the records of the Registrar's office relating to this expense may 
indicate as sufficient to cover the deductions provided for in the Act. 

It is not meant that the Registrar must in every case and in every 
~vent, and when any single license fee is received by him, remit at 
once the amount, no matter how trifling. The above rule as to what is 
reasonable under the circumstances applies also to matters of adminis­
tration, and the law ,,,ould allow a reasonable time for the performance 
of administrative duties as well as the accumulation of an amount worth 
while transmitting. 

It is ,therefore, my opinion that the Registrar of Motor Vehicles is 
required under the foregoing provision to transmit the funds to which 
the various counties are respectivel~' entitled under Chapter 199 of the 
Laws of 1921, upon receipt of such funds by him, or witbin a reason­
able time thereafter in view of all the circumstances, having regard to 
the time necessarily required to effect the transfer and allow a reason­
able period for the collection of amounts sufficient to warrant their 
transmittal. 

Very truly yours, 
WELLl?\GTON D. RA)JKI:-J, 

Attorney General. 

County Commissioners-Right to Sell County Property 
Otherwise Than at Public Auction. 

The Board of County Commissioners have no authority 
to sell county property except at public auction and at the 
time fixed by the published notice, except that the sale may 
be continued from day to day as long as necessary to sell all 
of the property. 
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