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be required, and if not given within ten days, the council, by a 
vote of two-thirds of the members, may declare the office 
vacant, and may thereafter fill the same. 

"3238. The city treasurer, city clerk and city marshal, 
and such other city officers as the council by ordinance may 
require, must give official bonds, in such sums and securities 
as the ordinance may prescribe, which bonds must be approved 
by the council and filed with the city clerk, except the bond 
of the city clerk, which must be filed with the city treasurer, 
and no officer must become surety upon the official bond of 
another." 
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It is to be noted that the City Treasurer, City Clerk and City 
Marshal are required by this section to furnish bonds, but the amount 
of the same is left to be fixed by ordinance. Other city officers are 
not required to furnish bonds, unless the .ordinance so provides. 

The statute is mandatory as to the three officers named, and if 
an ordinance has not been adopted fixing the amount of their bonds, 
it is the duty of the City Council to fix the amount of the bonds 
required of these officers by ordinance, and of the officers to furnish 
such bonds. 

Very truly yours, 

WELLINGTON D. RANKIN, 
Attorney General. 

Clerk of Court-Term of Offiee of One Appointed to 
Fill V aeaney. 

A person appointed to fill the vacancy of one elected 
to the office of Clerk of the District Court at the general 
election in November, 1920, holds until the first Monday 
of January, 1923. 

J. B. C. Knight, Esq., 
County Attorney, 

Anaconda, Montana. 

My dear Mr. Knight: 
You have inquired when the term of office of Clerk of the 

District Court will expire for one appointed to fill the vacancy caused 
by the death of the regularly elected Clerk of the District Court of 
Deer Lodge County, elected at the general election of November, 1920. 
Article VIII, Section 34 of the Constitution of Montana reads as 
follows: 

"Vacancies in the office of justice of the supreme court, 
or judge of the district court, or clerk of the supreme court, 
shall be filled by appointment, by the governor of the state, 
and vacancies in the offices of county attorneys, clerk of the 
district court, and justices of the peace, shall be filled by 
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appointment, by the board of county commissioners of the 
county where such vacancy occurs. A person appointed to 
fill any such vacancy shall hold his office until the next 
general election and until his successor is elected and quali­
fied. A person elected to fill a vacancy shall hold office until 
the expiration of the term for which the person he suc­
ceeds was elected." 

In State ex reI. Patterson v. Lentz, 50 Mont. 322, 338, the Supreme 
Court, after quoting the above section and also referring to Section 
450 of the Revised Codes of 1907 as fixing the general election on 
"the first Tuesday after the first Monday of November, in the year 
1894, and in every second year thereafter," held that a judge of the 
District Court who had received his office by appointment could hold 
office, under the above provision, only until the first Monday of 
January after the next general election. The office of Clerk of the 
District Court being included with that of Judge of the District 
Court in the above constitutional provision, is controlled by the fore­
going decision. 

See, also: 

State ex reI. Jones v. Foster, 39 Mont. 583; 
State ex reI. McGowan v. Sedgwick, 46 Mont. 187; 
State ex reI. Buckner v. Mayor of Butte, 41 Mont. 377. 

Section 2960 of the Revised Codes of 1907 provides that the term 
of county officers, including the Clerk of the District Court, shall 
commence on the first Monday of January next succeeding their elec­
tion. 

It is therefore my opinion that the term of office of the person 
appointed to fill the vacancy in the office of Clerk of the District 
Court will expire on the first Monday of January, 1923. 

Very truly yours, 

WELLINGTON D. RANKIN, 
Attorney General. 

County Clerk and Recorder-Fee for Filing Certificate 
of Stock Slaughtered. 

A fee of 50 cents should be charged by the County 
Clerk and Recorder for filing an affidavit of cattle slaught­
ered. 

E. A. Phillips, Esq., 
Secretary Montana Livestock Commission, 

Helena, Montana. 

My dear Mr. Phillips: 

You have requested information relative to the fee to be charged 
by County Clerks for filing certificates of stock slaughtered under 
Chapter 171, La\\"8 of 1921. 
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