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maintenance of such high school, it is then mandatory upon the Board 
of County Commissioners to fix and levy a tax not exceeding three 
mills, sufficient to raise the total amount required. Such taxes are 
levied and collected as other county taxes, and are apportioned by 
the county superintendent to the several school districts maintaining 
duly accredited high school classes. The County Commissioners exer· 
cise no discretion in the matter, but simply make a mathematical 
calculation of the rate of tax which it is necessary to levy upon the 
taxable property of the county to produce the amount required to 
maintain such high school classes, as determined by the trustees of 
such school districts. 

Respectfully, 

S. C. FORD, 
Attorney General. 

Candidates for Office-Withdrawal of Candidates for 
Office-Office, Candidates for. 

A candidate for office, whose completed petition has been 
filed within the time provided by law may be considered to 
have withdrawn only "in case of death of the candidate or 
his removal from the state or his county or electoral district 
before the date of the ensuing election, but in no other case .. " 

Hon. C. '1'. stewart, 
Secretary of State, 

Helena, Montana. 

Dear Sir: 

August 10, 1918. 

You have requested an opinion from this office upon the follow 
ing question: 

May a candidate, who has filed his completed petitions in 
this office, withdraw? 
Section 16 of the Direct Primary Law provides: 

"The provisions of Sections 529 and 530, Revised Codes 
of Montana, 1907, shall apply to nominations, or petitions for 
nominations, made under the provisions of this law, in case 
of the death of the candidate or his removal from the state 
or his county or electoral district before the date of the ensu­
ing election, but in no other case. In case of any such 
vacancy by death or removal from the state, or from the 
county or electoral district, such vacancy may be filled by 
the committee which has been given power by the political 
party or this law to fill such vacancies substantially in the 
same manner provided by Sections 529 and 530, Revislld Codes 
of Montana, 1907." 
It, therefore, follows that a candidate whose completed petitions 

have been filed within the time provided by law may withdraw only 
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"in case of death of the candidate or his removal from the state or 
his county or electoral district before the date of the ensuing elec­
tion, but in no other case." 

Respectfully, 

S. C. FORD, 

Attorney General. 

County Officers-Absence of County Officers from State 
-Vacancy in County Offjce, When-County Commissioners 
Declaring County Office Vacant-Legi~lators Filling County 
Officers by Appointment-LegaI:ty of Appointment of Mem­
ber of LegiElature to Fill County Office. 

If a County Attorney absents himself from the state for 
any period of time whatever without the consent of the 
county commissioners, the office becomes ipso facto vacant 
and the Board of County Commissioners may. fill the vacancy 
by appointment. The Board may however, give their consent 
to the absence of such officer for a period not to exceed 
sixty days but no longer; in which case, the office could 
not become vacant until the expiration of such period. 

A member of the legislature cannot be legally appointed 
to the office of county attorney during the period of time 
for which he was regularly elected as a member of the 
legislature. 

Mr. Dwight N. Mason, 
Deputy County Attorney. 

Missoula, ;\iontana. 

Dear Sir: 

Sept. 14th, 1918. 

I am in receipt of your letter of the 9th inst., requesting my 
opinion upon the following questions of law: 

1. In the absence of the County Attorney in the Military Service 
of the United States, where such service takes him outside of the 
8tate of Montana, can the County Commissioners declare his office 
vacant and appoint some one to fill the vacancy, and if so do they 
have the authority to fill the office at once or is there a statutory 
period within which they can or cannot fill such vacancy? 

2. If they have the power to declare the office vacant at any 
time, can they fill the vacancy by apPointing a member of the Legis· 
lature as County Attorney, or one who would, if appointed County 
Attorney, be serving as such during the period of time for which 
he was regularly elected as a member of the Legislature? 

Section 419, Subdivision 6, provides that the absence of an offi­
cer from the state, without the permission of the legislative assem-
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