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Poll Tax-Collection of Poll Tax-Assessor. 
1. It is mandatory on corporations and employers to 

collect poll-tax from their employees when demand is legally 
made upon them by the County Assessor. 

2. A corporation or employer cannot be required to fill 
out the poll tax receipts when such tax has been deducted 
from the amount due an employee; upon such deduction being 
made it is the duty of the employer to transmit the amount 
collected with the name of the employee to the County As­
sessor wh03e duty it is to deliver to the employee a proper 
receipt for such amount. 

3. A corporation or employer is entitled to no commis­
sion or compensation for the collection of such poll tax. 

Hon. H. S. Magraw, 
State Ex::miner, 

S~ate Capitol. 

Dear Sir: 

March 2nd, 1918. 

I am in receipt of your letter of recent date submitting the follow-
ing qU8stions: . 

"Please advise if it is mandatory on corporations and em­
ployers to collect poll-tax from their employees when demand 

. is legally mlde upon th:;m by t!le County Assessor?" 
"Upon the County Assessor furnishing printed receipts to 

corporations and employers is it not the du~y of said corpora­
t:ons and employers to fill out said receipts?" 

"Is a corporation or emploYEr legally entitled to a com­
miSSion or compensation for the collection of poll-tax?" 

S':"ctions 2692 to 2714, Revised Codes 1907 both inclusive, relate to 
poll tax an~ provides the manner of collecting the same. 

Sections 2702, 2703 and 27C4 provide: 
Szction 2702. "Corporations liable for poll tax.-Every 

person, corporation or association employing one or more persons 
subject to poll tax are liable fOF any and all poll taxes that 
may be due from such employes, and may deduct the amounts 
paid out for such poll taxes from any sums due, or that may 
afterwards become due, from such employes, whether the wages 
are payable directly to the employes or to other persons who 
furnish such employes under contract." 

"Section 2703. "Assessors may require statelltent.-The 
assessor may require the person or his agent or any officer or 
agent of manager of any association or corporation to make a 
vfrified statement showing the number and giving the names of 
the employes of such person, association or corporation, and if 
such statement is not furnished the assessor must make an esti­
mate of the persons so employed and assess them, and such 
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statement is as valid as if made on a verified statement. The 
p(r~on, association or corI:oration refusing to make such veri­
fied statement, forfeits the sum of five hundred dollars, which 
may be recovered in an action brought in the name of the 
county." 

S~ction 2704. "May seize property of corporation.-The 
assessor, in case of a failure of a person, corporation or associa­
tion to pay the I:oll trx in the m:mner mentioned in this chap­
ter, must seize so much of the property of such puson, associa­
tions or corporation as will be st:fficient to pay the poll tax and 
costs, and sell the same as provided in this charter." 
Frcm the foregoing it follows that your first question must be 

answered in the aeirmative. 
A corporation or employer cannot be required to fill out the poll 

tax receipts when such trx has been deducted from the amount due an 
employee; upon such deductiop being mace it is the duty of the 
employer to transmit the amount collected with the name of the em­
ployee to the County Assessor whose duty it is to deliver to the em­
ployee a prOI:er receipt for such cmount. 

A corrorction or employer is entitled to no commission or ,?om­
pens:-t:on for tl1e collection of such poll tax. Where a statute Imposes 
a duty upon a corroration or employer pud no provision is made for the 
payment for the performance of such duty no compensation can be paid. 

Respectfully, 
S. C. FORD, 

Attorney General. 

Banks-Bonrls Covering County Deposits in Banks­
Count.y Cornrnissicners-Collnt.y Funds. 

It is the duty of the Board of County Commissioners to 
require a bond in an equal amount to the money deposited 
by the County in such bank and conditions might arise where 
the Board should require a bond to a greater amount than the 
sum on deposit. 

Hon. H. s. Magraw, 
State Examiner, 

State Capitol. 

Dear Sir: 

March 2nd, 1918. 

I am in receipt of your lettu of recent date which is as follows: 
"Under Ch3pter 88, Section 3003, SEssion Laws of the Thir­

teenth Legislative Assembly: Is it not mandatory for the 
Board of County Commissioners to approve only such bond or 
bonds, as will cover the amount of deposits? 

"Does not the Law contemplate that where the language 
reads in part .of said Section 3003, as follows: 'The Treasurer 
shall take from such banks such security in public bonds or 
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