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Compensation for Deaths After Six Months.

Compensation should be paid on account of death occur-
‘ring six months after the happening of the accident, such
accident being the proximate cause of the death.

) Jan. 12th, 1§18
Industrial Accident Board,
Helcna, Montana.

Gentlemen:

You have requested my opinion upon the question of whether or
not a surviving widow can claim compensation in case an employee re-
ceives an injury which causes his death sulsequent to six months fol-
lowing the happening of the accident, such accident being the proximate
cause of his death.

By Sec. 6 (k) of the Act, “injury” means and shall include death,
resulting from injury. Section 12 (a) of the Act is as follows:

“1f an injured employe dies and the injury was the proxi-
mate cause of such death, then the beneficiary or the major or
minor dependents of the deceased,” as the case may be, shall re-
ceive the same compensaticn as though the death occurred im-
mediately following the injury, but the period during which the
death benefit shall be paid shall be reduced during, or for
which compensation was paid for the injury.”

By Sec. 16 (e), if death occurs within six months of the happening
of the injury, there shall be paid, in addition to other compensation,
the reascnable burial expenses of the employee not exceeding $75. Sec.
16 (h) of the Act provides in part as follows:

“Compensation for all classes of injuries shall run consecu-
tively and not concurrently, and as follows: First, the two
weeks’ medical and hospital services and medicines as provided
in Section 16 (f), unless the employee is a ccntributor to a hos-
pital fund, as otherwise in this Act provided; efter the first two
weeks, compensation as provided in Section 16 (a), or 16 (b),
or 16 (c); following, either or none of the above, compensation
as provided in Section 16 (i); following any or either, or none
of the above, if death results from the accident within six
months of the date of the injury, burial expenses as provided
in Section 16 (e); following which, compensation to beneficiar-
ies, if any.”

Section 16 (d) provides the amount of compensation which shall be
paid in case of death. There is no condition or provision in this sec-
tion or in sections 6 (k) or 12 (a) that death must result within six
months from the time of the happening of the accident, The only
limitation contained in Sections 6 (k) and 12 (a) is that if death does
not occur within six months there is no liability for the payment of
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reasonable burial expenses not exceeding $75, but if death c=curs after

six months compensation shall be naid in accordance with Section 12 (a)
above.,

Respectfully,
S. C, FORD,
Attorney General.
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