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constitutional right, but the ,holder thereof must comply with the 
provisions of the law regulating the calling of such ,persons as bear 
the title. 

Idem. 639, 492-495. 
A second proposition is contained in your letter; you state that 

this nospital also mantains a rtraining school for nurses, 'and the 
eight sisters, who are ,nurses in the hos,pital, assist in the teaching 
in the school. Attention is called to Rule 10, adopited by the Montana 
state board of examination and regisitration for 'nurses, which rule 
is 'as follows: 

"The supienintend:ent of nm-ses and head Thuor:ses must be 
grad:uated nurses, and registered nur:ses." 

And the question arises as to whether Jhis boa:rd can 'thus arbitrarily 
designla.te such 1lJUrses as "head nurses," and thus' compel 'them to 
register in order to 'have ,the SIcllool Il"eoognized as an 'accredited school. 
Since the object of this act is the regula.tionoll' the 'business or 
profession of nursing, and subject matter whicJh undoubtedly falls 
within the ,p,roper exerdse of the police powers of the state, a.nd 
since ,the a:ct itse11' provides for: a board of examiners for :IlJIITISeS, an'd: 
provides fur a schedule of subjects upon Wlhich appHClMtts shall be 
examined ,to qualify for registration under the act, and further makes 
the president of tMs board an inspector of training schools, and 
plruces general supervisory control in thiis 'bOOlr:d over training schools 
in thisstaJte, I run of the opinion .that the ·borurd is within its rights 
in making such a requirement ruB' i:s contained in Rule 10. Wihile 
It is true that the training school of this hospital may comply with 
the requirements regarding the 'CIOurse 011' instruction to be given 
pupils, yet from tihe mere fa:ot that the curriculum 011' this school is as 
the board bJas ,by '!"Ule prescribed', it does not neoessa:rily follow toot 
the teachers and instructors of this institution are qualified to teach 
the various subjects required by the act anduhe rules of the board, 
and I am of the belief that this boa,rd is, not required to recognize 
snch s,chool as an accredited school, unless every reasonable rule 
a:nd requirement of this board is complied with. 

You are, therefore, advised that if this training school seeks recog­
nition as an accredited: school, 'tIhe rules of Ithe board must ,be com­
plied with. 

Yours very truly, 
D. M. KELLY, 

Attorney General. 

Proposals, for Care of Sick, Etc. Advertisement for Pro­
posals, Care of Sick, Etc. Secs. 2054 and 2055, Revised Codes, 
Construction of. Construction, of Secs. 2054 and 2055. 

There being an apparent error in the act amending Secs. 
2054 a,nd 2055, Revised Codes, the board of .county ·comlmis­
.. inm~rs 'slhouJ.d authorize the ,pub"lication of notice at the Sep-
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tember meeting. and before adjournment continue the con­
sideration of the letting of contract to a special meeting. 01' 

notice it for hearing at the December meeting. 

Hon. Roy S. Stephenson, 
County Attorney, 

Dillon, ::\Iontana. 
Dear Sir: 

Xovember 15th, 1913. 

I am in receipt of your letter o,f the 13th instant, submitting the 
question: 

"As to the proper construction and method of procedure 
to be followed' under the provisions of Secs. 2054 and 2055 
as amended of the Revised Codes." 
It is very apparent :that literal compliance with the provisions 

of these sections is wholly impossible, and the law does not require 
Ii:Inpossibilities. The word "September" as it appears in the a,mend­
ment, was evidently intended ,to read "Dece~ber," and UDder the law 
as it now exists, I would suggest as a method of procedure that the 
board at its regular September meeting authorize the publication 
oftlie rrotice, and that prior to the adjournment of that session the 
board make an order to the effect that the period of publication not 
having expired, the further consideraJLlon of the letting of the contract 
is continued until a special meeting to be held at some date, naming 
it, after the publication is complete. The board may then call such 
special meeting for that date and aot upon the matter. Their action 
in noticing the matter for 'hearing at a certain time would simply 
be to give notice that the matter would be heard at that time, and 
permit anyone to file objections, or the board at dis September session, 
iDistellJd of noticing the matterr, for hearing at a special ,meeting, may 
notice it for hearing at its regular December meeting. These are only 
suggestions, but I know of DJO other way by which the board can 
even -constructively give effect to both of 'tJli'ese sections. 

Yours very truly, 
D. M. KELLY, 

Attorne~ General. 

School Children, Residence of. Residence of School Children. 
Legal Residence, of Parents. School Districts, Enumeration 
0f Children m . 

. The place which a person selects or designates as his home, 
or where he votes or exercises the duty of a ,citizen, will be 
deemed his domicile or home. 

The residence of the parents is the residence of the child. 
If a temporary residence be maintained in a school rlistrict, 

solely for the punpose of se,curing to the C'hilclren sLl,[>erior 
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